Jeroen De Winter niet te stoppen in 1.40m hoofdrubriek van Gold League Lier

Jeroen De Winter niet te stoppen in 1.40m hoofdrubriek van Gold League Lier

Op vrijdag is in het Azelhof in Lier de eerste wedstrijddag van de nationale Gold League competitie van start gegaan. In de 1.40m hoofdrubriek kregen de 84 ruiters een parcours over twee fasen special voorgeschoteld. Uiteindelijk was het Jeroen De Winter die er de hoofdprijs wist binnen te slepen. 

1.40m 

Jeroen De Winter kon rekenen op Karenina Z (v. Kannan) om de winnende tijd neer te zetten van 26,30 seconden. Wouter Devos en Kira Van 't Nachtegalehof (v. Fidjy Of Colors) volgden op de tweede plaats in 27,39 seconden. Fabrice Galdini en Jealousy (v. Lord Z) vervolledigden het podium in 27,45 seconden. 

Sam Polleunis (Lancelot P) en Vicky Van de Poel (Evita B) namen de vierde en vijfde plaats voor hun rekening. 

1.30m 

Ook de 1.30m twee fasen special rubriek was druk bezet op vrijdag. Eline Goethals snelde er met Ella Bella du Mystere (v. Con Air 7) naar de overwinning in 25,42 seconden. Geoffrey Cobbaut en Intox Van Groenhoeve (v. Turbo van 't Gestelhof) volgden op de tweede plek in een tijd van 25,52 seconden. Koen De Waele en Simply Magic KDW Z (v. Scendix) vulden de top drie aan in 25,66 seconden. 

Stephan Verschuere (Flash van het Watergoed) werd vierde en verwees hiermee Henk Clabots (Just A Lonely Boy Stuyvenberghof) naar de vijfde plaats. 

1.20m 

Sofie Van Bunder was met Ensemble Vd Molenberg Z (v. Edjaz Van 't Merelsnest) de concurrentie te snel af in de 1.20m proef. IN een tijd van 29,48 seconden verzekerde ze er de overwinning. Mirte Roelants en Orphee de Libersart (v. Elvis Ter Putte) nam de tweede plaats voor haar rekening met een tijd van 29,83 seconden. Benjamin Pieters en Devotion From Second Life Z (v. Diamant De Semelly) namen het brons voor hun rekening in 31,46 seconden. 

Zita Houben (Kanberlino Vg Z) en Michael Vreys (Extra Z) reden naar een vierde en vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.