Jeremy Cassera en Tatiana Troiani winnen Youngster finales in Bonheiden

Jeremy Cassera en Tatiana Troiani winnen Youngster finales in Bonheiden

Deze ochtend werden in Bonheiden de Youngster finales voor vijfjarigen en zesjarigen verreden. Daarbij verzekerden Tatiana Troiani en Jeremy Cassera een Belgische eindzege.

Voor eigen publiek loodste Cassera zijn vijfjarige zoon van Chilli Willi, Samiro (f. Georges Mewissen) naar de winst in de finale voor vijfjarigen. Het paar strandde eerder deze week al op een derde plaats in de openingsrubriek. Acht duo's kwalificeerden zich voor de herkansing. Op het podium volgde Nathalie Willems met haar Bino du Sud Z (Bamako de Muze) voor Pascale Haep en Macumba Sitte (Fidelgo du Houssoit).

Net buiten de top drie volgde Louis Le Grelle met Next-Minka (Tangelo vd Zuuthoeve) voor Dieter Vermeiren en Silvester v/d Wateringhoeve (Nixon van 't Meulenhof).

Tatiana Troiani prolongeert Belgisch feest

Bij de zesjarigen ging Tatiana Troiani een Belgisch podium vooraf. In het zadel van de dochter van Dominator 2000 Z, Daredevil Z (f. Leonard Joëlle) bleef de amazone, landgenote Gudrun Patteet met Baron - Rr Z (Bamako de Muze) voor. Dieter Vermeiren volgde op de derde trede van het podium.

Op de rug van Diamantino (Diamant de Semilly) werd de Belg opgevolgd door Rikke Andersen met Dam's Charrano Blue (Chacoon Blue). Nathan Budd werkte de top vijf af met zijn H'Aubigny de Talma (Ogrion des Champs).

Alle uitslagen

Pascale Haep vindt het podium bij de zevenjarigen

Pascale Haep was de Belgische sterkhoudster in de rubriek voor zevenjarige paarden. Met Quesera de Muze, een merrie van Fantomas de Muze, greep Haep het zilver. De overwinning was voor de Deense Rikke Andersen met Twilight (v. Favorit Ask). De Belgische maar voor Ivoorkust rijdende Rania Dindane reed de Zangersheide merrie Diabolique TMS Z (v. Diamant de Semilly) naar het brons. 

Net buiten het podium kwam Ugo Berrittella op vier met Devino vant Langeveld Z (v. Dayton Sitte). Gudrun Patteet reed haar Sea Coast Queen B van 't Paradijs (v. Elvis ter Putte) naar een zesde plaats. 

Alle uitslagen