Herning: Jerome Guery houdt medaillekansen open voor België

Herning: Jerome Guery houdt medaillekansen open voor België

Het was een moeilijke tweede ronde tijdens het WK springen in Herning. Julien Epaillard blijft op kop van het individueel klassement, terwijl het Zweedse team op kop  blijft van de teamranking.

Epaillard verklaarde na afloop dat het niet zijn beste ronde was met de 10-jarige SF-merrie, Caracole de la Roque. "Vandaag was ze heel heet in het parcours. Het was niet eenvoudig de controle te bewaren. Maar we hebben er het beste van gemaakt. Ik weet dat ik een top merrie heb en geloof in haar, maar in dit kampioenschap kan er nog veel wijzigen.

De Zweedse spring equipe blijft op kop van het landenklassement. Henrik von Eckermann rekende opnieuw op de Belgisch gefokte King Edward om opnieuw een knappe nulronde neer te zetten. Voor Zweden reden ook Jens Fredricson met Markan Cosmopolit (Cohiba) en Peder Fredricson met H&M All In (Kashmir van Schuttershof) foutloos door de finish. Frankrijk en Duitsland volgen in de ranking.

België had iets minder geluk vandaag. Nicola Philippaerts zakt na één springfout terug naar de 19e individuele ranking met de 12-jarige BWP-merrie, Katanga vh Dingeshof.  Regerend Belgisch kampioen, Jos Verlooy volgde voor België aan de start en kampte met een miscommunicatie met Igor.  Verlooy valt zo terug in de individuele ranking.

Belgische sterkhouder, Jérome Guery hield het wel foutloos met zijn vertrouwde Quel Homme de Hus . Guery staat momenteel achtste in de individuele ranking. Even leken de medaillekansen opnieuw reëel tot Gregory Wathelet met Nevados S (Calvados Z) één balk uit de lepels sprong. België zakt in het landenklassement zo terug naar de vijfde plaats.

Dit geeft de springduivels alvast start gerechtigdheid morgen waardoor de kansen nog steeds open liggen.

Team Ranking