Henrik von Eckermann gaat niet van start in Grand Prix van Aken morgen

Henrik von Eckermann gaat niet van start in Grand Prix van Aken morgen

Rolex Grand Slam-deelnemer Henrik von Eckermann heeft beslist om niet van start te gaan in de Grand Prix van Aken morgen. De winnaar van de The Dutch Masters in maart laat zo de kans op een bonus van 250 000 euro links liggen mocht hij de GP van morgen gewonnen hebben. 

Maar de Zweed heeft besloten dat zijn deelname morgen geen goede keuze zou zijn voor zijn dertienjarige merrie Toveks Mary Lou. Vorige donderdag nog sprong ze twee keer foutloos in de Nations Cup.

"Op dit moment is Mary Lou mijn enige paard voor de grote rubrieken, en donderdag sprong ze al dubbel foutloos. Dat leverde een kwalificatie voor de Grand Prix op. In die Nations Cup vocht ze voor mij als nooit tevoren en werkte keihard voor die twee foutloze ronden - zeker tijdens die tweede ronde. Die was nog uitdagender dan de eerste. Ik moet toegeven dat ik erg opgelucht was na die laatste sprong. Vlak nadat ik uit de ring kwam zei mijn intuïtie me dat deze twee rondes genoeg zijn voor dit weekend", zei Von Eckermann tegen World of Showjumping. 

"Ik weet donders goed dat er zondag drie loodzware rondes op ons wachten, en dat ze waarschijnlijk nog moeilijker zullen zijn dan donderdag. Aangezien Mary Lou pas twee zware parcoursen heeft overwonnen, wil ik haar niet nog eens drie zwaardere rondes laten springen. Dat voelt niet juist aan."

"Ik zou willen zeggen dat het me spijt als ik onze supporters ontgoochel - want ze steunden ons erg en hoopten ons te zien op zondag. Sommigen zullen het misschien een foute beslissing vinden, maar ik moet mijn gevoel volgen", sluit de ruiter af. 

Bron: World of Showjumping