Gregory Wathelet wint CSI5* Grand Prix van Valkenswaard

Gregory Wathelet wint CSI5* Grand Prix van Valkenswaard

In Valkenswaard werd zonet één van de hoogtepunten van het weekend gereden: de CSI5* Grand Prix. Twaalf combinaties konden de nul op de teller houden. Een barrage met 12 moest dus over de winnaar beslissen. Die barrage werd een thriller van formaat: Bart Bles sprong vrij vroeg in de barrage een foutloze ronde in het zadel van Kriskas DV (v. Cooper vd Heffinck). Dit Nederlands duo klokte af in 48,47 seconden. Na hem konden verschillende ruiters, waaronder ook Pieter Devos (Claire Z) een snellere ronde springen, maar helaas de nul niet op de teller houden. Na zeven combinaties stond Bles zo nog steeds aan de leiding.

Toen kwam Scott Brash echter in de piste: hij kon met Hello Jefferson (v. Cooper vd Heffinck) de tijd van Bles met maar liefst 2,5 seconden scherper stellen. Hij sprong een foutloze ronde en klokte af in 45,72 seconden. Lang kon hij die leiderspositie echter niet behouden: Gregory Wathelet kwam met Nevados S (v. Calvados Z) meteen snel van start. Hij hield zijn erg snelle tempo aan tot het einde en dat loonde: hij klokte af in 44,62 seconden. Eerste plaats voor Wathelet op dat moment, tweede plaats voor Brash.

Na Wathelet was het aan Zanotelli. Hij reed weliswaar een snellere tijd met VDL Edgar M (v. Arezzo) onder het zadel, maar tikte de laatste balk uit de lepels. Dit leverde hem uiteindelijk wel de vijfde plaats op. 

De derde en vierde plaats gingen naar Nederlandse ruiters. Bart Bles zijn tijd van 48,47 seconden was goed voor de derde plaats, Willem Greve en Carambole (v. San Partigiano Cassini) vervolledigden de top vijf op de vierde plaats. Zij sprongen een foutloze barrage in 49,55 seconden.

Ook voor Pieter Devos (Claire Z) was er een klassering. Hij eindigde op de negende plaats.

Klik hier voor de resultaten