Gregory Wathelet scoort in de 1.45m Longines Ranking proef van Oliva

Gregory Wathelet scoort in de 1.45m Longines Ranking proef van Oliva

In Oliva kregen de Gold-ruiters zonet de 1.45m Longines Rankingproef voorgeschoteld. Veertien ruiters bleven foutloos en vochten het verder uit in de jump-off. 

Frankrijk leverde uiteindelijk de sterkste combinaties met Julien Epaillard en Billabong du Roumois op één en Olivier Robert met Velvote des Aubiers op twee. Met slechts een seconde verschil verzekerden zij het goud en het zilver voor Frankrijk. Het brons was voor Italië dankij Emilio Biocchi met Sevilla Del Terriccio. 

De beste Belgische prestatie stond op naam van Gregory Wathelet, die met Argentina de La Marchette vierde eindigde. De Zwitser Niklaus Schurtenberger en zijn Lireu maakten de top vijf compleet. 

Daarnaast was er opnieuw een top vijf klassering voor ons land in de Gold 1.40m proef. Olivier Philippaerts werd er met Innocent van het Hulgenrode Z vijfde. De overwinning in deze rubriek was voor de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar met Balasco de l'Abbaye. Op het podium werden ze vergezeld door Julie Epaillard en Cooper Z op twee en Soren Pedersen met Tailormade Carem Sandy op drie. 

Tenslotte werden Freddy Demuynck met Urbin Manciais en Fabienne Daigneux-Lange met Bb d'Fee Sauveniere Z respectievelijk vierde en vijfde in de Bronze 1.40m proef.

Klik hier voor alle resultaten.

Foto: Facebook Mediterranean Equestrian Tour - Oliva Nova / Spain