Gregory Wathelet pijlsnel naar de winst met eigen gefokte Argentina!

Gregory Wathelet pijlsnel naar de winst met eigen gefokte Argentina!

Samen met zijn eigen gefokte merrie, Argentina De La Marchette heeft Gregory Wathelet op vrijdag de 1.50m CSI4* rubriek gewonnen bij het Desert International Horse Park! "Ik wist dat de rubriek deze week snel zou verreden worden. Het was een mooi parcours,dus ben ik maar all-in gegaan," reageert de Belg.

"Ik wist dat ze snel is. Vorige weken heb ik haar wat gespaard, want als ik haar te veel in het werk steek of overpak, dan heeft ze de neiging om te heet te worden. Ik ben blij dat alles goed uitdraaide."

Argentina komt uit de fokkerij van Wathelet zijn vader, Hubert. "De fokkerij is een lang proces, maar het geeft enorm veel voldoening!" reageert de springruiter. Op het podium volgde Katie Laurie met de 12-jarige Django II (Lordano). Samen met de BWP-merrie, Kardenta Van 't Meerhof (Cardento) volgde Elisa Broz op de derde plaats.

Het paar werd opgevolgd door de Canadese Samantha Buirs met onder het zadel de 10-jarige Chic D Emma Z (Cigaret JV H Z) terwijl de top vijf afgewerkt door Kassidy Keith met Havana (Cardento).

Wathelet plaatste zich met zijn tweede paard, Berline Du Maillet Z (Berlin) ook op de negende plek.