GOLD Lier: Jan Claeys naar winst in de 1.40m hoofdrubriek

GOLD Lier: Jan Claeys naar winst in de 1.40m hoofdrubriek

Het Azelhof in Lier staat heel het weekend in het teken van nationale springsport. De 1.40m hoofdrubriek werd gewonnen door Jan Claeys. 

Claeys was met Judy vd Beekhoek de snelste in de tweede fase met een tijd van 25,68 seconden. Vanina Lombard en Venus des Bois (Jarnac) waren iets meer dan een seconde trager en eindigde tweede. De derde plaats was voor Pascale Lombard en Spartacus (Calvaro). Zij bleven foutloos in 27,75 seconden. 

Nederland leverde de vierde plaats met Cindy Perdaen en Gumbo Mumbo (Cabrio vd Heffinck). Louise Lenaerts en Maybel vh Molenhof (Figaro C) maakten de top vijf compleet. 

Bert Panneels schreef met Ogina vd Bisschop (Vigo d'Arsouilles) de 1.30m proef op zijn naam. Hun tijd van 27,25 seconden volstond om de concurrentie op afstand te houden. De Nederlander Wiljan Laarakkers eindigde tweede met Jefferson (Numero Uno), voor Wim Vinckx met O-Jewels Golden Girl van't Ravennest. 

De top vijf werd vervolledigd door Sacha Beghuin met Jennifer vd Moorkeshoeve (Buffero vh Panishof) op vier en Ellen De Swert met Cantchelaro (Chagall vd Burggrave) op vijf. 

In het 1.20m was de winst voor een Nederlander. Wiljan Laarakkers trok er met Cidano Z (Cicero Z) aan het langste eind na een nulronde in 27,46 seconden. Lieve Tuerlinckx en Calmerotti (Pavarotti vd Helle) moesten iets meer dan een halve seconde toegeven en eindigden zo tweede. Stephanie Storms en In the Mood vh Wimpelhof vervolledigden met 29,39 seconden de top drie. 

Plaatsen vier en vijf waren voor Ellen De Swert met Cantchelaro (Chagall vd Burggrave) en Isabel De Rijcker met Gentlemen van Loheky (Thunder vd Zuuthoeve).

Klik hier voor alle resultaten.