Gilles Thomas en Thibault Philippaerts beiden in top vijf in Grote Prijs Young Riders Valkenswaard, Robbe van Boxsteal wint Children rubriek

Ook in Valkenswaard kwam er een einde aan de dag met nog een Grote Prijs voor de Young Riders. In deze finale is het opnieuw de Nederlander Vincent Dings die een ijzersterke ronde neerzet. Ditmaal in het zadel van de Ustinov zoon Daylight die hij rondstuurde in 36.36 seconden.

Quick results:

1. Vincent Dings - Daylight
2. Max Haunhorst - Chaccara
3. Zoe Osterhoff - Elovely

Dings bleef er zo de Duitsers voor die hier de tweede en de derde plaats op naam schreven. Zo ging de tweede plaats naar Max Haunhorst met Chaccara (Chacco Blue) met een tijd van 37.59 seconden en weet Zoe Osterhoff haar KWPN-er Elovely (Eurocommerce Dubai) naar de derde plaats te sturen met 4 strafpunten.

De Belgen maken het dan af met nog een vierde en vijfde plaats. Gilles Thomas noteerde opnieuw een vierde plaats in het zadel van Edison van Schuttershof (Darco). Thibault Philippaerts stuurde Fubertha (Nabab de Reve) naar de vijfde plaats.

Sven Peters en de twaalfjarige KWPN merrie Channel (Rascin) zien we terug op de negende plaats.

CHILDREN

De Belg Robbe van Boxstael schrijft dan de Chrildren 1m25 rubriek op naam met Elle de Laubry (Kannan) in 54.28 seconden. Daarmee snoepten ze enkele seconden van de tijd af van Jef Peeters en Contiki Ah Z (Contact van de Heffinck) die met 57.58 seconden op de tweede plaats eindigden. De Nederlandse amazone Selma van Werkhoven volgt dan met Lovely Lady, een BWP merrie van Elvis ter Putte, op een derde plaats met 60.59 seconden.

Mila Everse noteerde met Goldine de vierde plaats, voor Renee Hazeleger en Whipped Cream die vijfde werden.

JUNIOREN

De junioren rubriek ging naar Tamin Alabdulkarim en de elfjarige Dageraad (Numero Uno) met een tijd van 53.22 seconden. Hier was het Senna Everse die nog een mooie tweede plaats binnen haalde met Hairo (Eldorado vd Zeshoek) in 54.62 seconden.Jules van Hoydonck en Minte vd Bisschop eindigden op de derde plaats.

Het is dan Hilde Veenstra die After Pleasure Toltien naar de vierde plaats stuurde, voor Eva Jennen en Ilona v/d Fruitkorf die vijfde werden.

PONY FINALE

In de finale voor de ponys weet de Belgische Amber Frederick de vierde plaats te bezetten met Easter Bb (Rocky Grichet). Voor Nederland is het dan Mart Ijland die haar op de voet volgt met Invisible van het Juxschot (Eternity van de N Ranch).

PONY 1M20

In de pony rubriek over een maximale hoogte van 1m20 weet Myla van Andel met Uriel (Matchello) de vierde plaats te bezetten. Ze bleef er Fleur Holleman voor die vandaag met haar BWP-er Dante (Twinkling Starr Aristo) haar laatste wedstrijd reed. De nu 21-jarige Dante zal voortaan worden gereden door een jong meisje van 10 jaar. Vandaag zien we Fleur nog op een vijfde plaats.

Voor België is het Luka Roman die het beste Belgische resultaat noteert met Orchid's Mila (Orchids Cestanii) met een zesde plaats.

PONY 1M10

De 1m10 rubriek is voor Juna-Jane de Keersmaecker en haar Une Etoile (Wayland Red Pepper) die ze rondstuurde in 54.36 seconden. De Belgische bleef er zo Britt Schuttelaar voor die met Oatfield Rosie (Banks Timber) in 55.69 seconden op de tweede plaats eindigde. Pauline van Dyck en Orchid's Azalea zien we terug op een vierde plaats.