Gilles Thomas claimt met Valkenswaard United 1.500.000 euro in Praag!

Gilles Thomas claimt met Valkenswaard United 1.500.000 euro in Praag!

De Praag Play-Offs leverden topsport van de bovenste plank. Met in totaal 8 punten sprong uiteindelijk het team van Ludger Beerbaum, Riesenbeck International naar de 2.500.000 euro gedoteerde winst. Uitzonderlijk waren er vier Belgen die foutloos bleven in de finale omloop!

Eoin McMahon en de 11-jarige merrie, Mila (Monte Bellini) bleven dubbel foutloos, net als Philipp Weishaupt en de negenjarige Zineday (Zinedine). Verder kwam ook Christian Kukuk met zijn 13-jarige Checker 47 (Comme Il Faut) aan de start voor het winnende team. Met telkens 4 punten, 8 in totaal sprong Riesenbeck International naar de winst, goed voor 2.500.000 euro in winstsommen.

Jan Tops zijn Valkenswaard United volgt met eveneens 8 punten op de tweede plaats. Marcus Ehning en zijn 12-jarige Stargold (Stakkato Gold) bleken met een dubbel foutloze omloop de sterkhouders van het team. Voor zowel Gilles Thomas met Luna van het Dennehof (Prince van de Wolfsakker) als John Whitaker met Unick du Francport (Helios de la Cour II) was er telkens één springfout. Dankzij de tweede plaats wint het team, 1.500.000 euro.

Paris Panthers sprongen in de halve finale naar de tweede plaats. Na de finale strandt het team op plaats drie. Result Equine-ruiter, Gregory Wathelet en zijn 12-jarige Bond Jamesbond de HAy (Diamant de Semilly) sprong dubbel nul. Voor Harrie Smolders en Uricas vd Kattevennen (Uriko) was er één foutloze omloop. Verder kwam ook Olympisch kampioen, Ben Maher met Faltic HB (Baltic VDL) aan de start voor het team. De derde plaats is goed voor 1.000.000 euro in prijzengeld.

Uitslag