Gilles Dunon pakt brons in LR van Sentower Park, Gilles Nuytens en Maxime Harmegnies pakken ook podiumplaatsen

Gilles Dunon pakt brons in LR van Sentower Park, Gilles Nuytens en Maxime Harmegnies pakken ook podiumplaatsen

In de Longines Rankingproef van het Sentower Park heeft de Ier Richard Howley met Seahorse Z (Scendix) de grootste overwinning van de dag gegrepen. Gilles Dunon werd derde, Gilles Nuytens won eerder de CSI* 1,30m. Maxime Harmegnies finishte als tweede in de proef voor jonge paarden. 

QUICK RESULT 1,45m

1. Richard Howley - Seahorse Z
2. Lily Tootill - Ulysses NZPH
3. Gilles Dunon - Fou de Toi vd Keihoeve


Howley won in 32,75 seconden met de tienjarige Seahorse Z, daarmee was hij bijna twee seconden sneller dan de Nieuw-Zeelandse Tootill. Zij rekende op Ulysses NZPH (Cabdulla du Tillard) voor haar tweede plaats. Daarna was Dunon aan zet. In het zadel van de veertienjarige Fou de Toi vd Keihoeve (Toulon) werd hij derde in 35,01 seconden. Brecht Goossens en Goodwill (For Pleasure) werden vierde na een dubbel foutloze ronde, Shady Ghrayeb stuurde Taiwan du Landey (Flipper d'Elle) naar de vijfde plaats. 

Michael Vreys finishte als zevende met Heidelberg vh Lindehof (Amoroso vd Helle). 

CSI* 1,30m

Gilles Nuytens en Elando CT (Diarado) konden de eerste plaats veroveren in de CSI* 1,30m. Ze legden het parcours af in een snelle 61,82 seconden, bijna een seconde sneller dan de Nederlandse Nicole Caris met Inolette (Calmiro). Lennerd Jochems en C'est Elle Z grepen de derde plaats. Mohammed Al Kumeiti en BWP-merrie Ina vd Nieuwburghoeve (Nabab de Reve) kaapten de vierde plaats weg voor de VAE, John-Peter Daker en Sweet Candy (Heartbreaker) rondden de top vijf af voor de Britten. 

CSIYH* 5 yo & 6 yo

Nida vd Kransvijver bezorgde Sofia Westborg de eerste plaats in 65,01 seconden. Zo versloeg de Zweedse onze landgenoot Maxime Harmegnies met de zesjarige Numero Uno-dochter Nouvelle Star. Rodrigo Almeida en Emeralds Dream (Emerald) deelden deze tweede plaats, Carina Tringolo Garbino stuurde Hikarno du Perreon (J Dream Boy du Perron) naar de vierde plaats. Sofia Westborg pakte ook de vijfde plaats met Harthago vh Bellehof (Ugano Sitte). 

Klik hier voor alle resultaten.