Gilles Dunon grijpt meteen de winst in Bonheiden

Gilles Dunon grijpt meteen de winst in Bonheiden

Deze week wordt er internationaal gesprongen in Bonheiden. Als eerste aan de start waren de vijfjarigen. Daarin domineerden de Belgische deelnemers de uiteindelijke ranking. Voormalig Belgisch kampioen, Gilles Dunon nam het voortouw en loodste zijn Daiquiri Z naar de winst. Bij de zesjarigen hield Aggelos Touloupis de concurrentie achter zich met Carlotta L.

Gilles Duon en de Zangersheide-merrie, Daiquiri Z (Der Senaat 111 Z x Picasso Z) wisten als enige de chrono onder de 35 seconden te houden. Thans waren het amazones Caroline De Laet en Evelyn Vergauwen die de proef domineerden.

De Oost-Vlaamse, Caroline de Laet volgde op het podium met Ola Kala de Regor (Darco) en plaatste zich eveneens op de vijfde plek in het zadel van haar eigen Etna du Chateau (Quaprice Boismargot). Evelyn Vergauwen vervolledigde de top vijf op een derde en vierde plaats met respectievelijk Jonkheer Carthago K (Mylord Carthago) en Jadella (Verdi).

Internationaal podium bij de zesjarigen.

Bij de zesjarigen won de in-België-trainende Griekse ruiter, Aggelos Touloupis met Carlotta L (Diarado). Het paar wist slechts één honderdste van een seconde voor te blijven op Sofia Westborg met de BWP-ruin, Harthago van het Bellehof (Ugao Sitte). In het zadel van Karel Aerens' gefokte ruin bleef Westborg, Roy Hanlon met Easy Top van de Kromsteeg Z (Emerald) voor.

Gilles Dunon strandde in deze rubriek op de vierde plek. Samen met Cava Filinae Z (Centurio 22) bleef Dunon Barth Anthonissen in het zadel van Dreamcatcher Z (Diamant de Semilly) voor.

Uitslag

Uitslag 6yo

F. ACP