Geeft Jos Verlooy vandaag de overwinning nog uit handen?

Geeft Jos Verlooy vandaag de overwinning nog uit handen?

Vandaag staat de finale van het Belgisch kampioenschap voor Senioren op het programma. Jos Verlooy staat aan de leiding en kan daarom zichzelf opvolgen als Belgisch kampioen. Hij zou hiermee trouwens een 46 jaar record evenaren: het is ruim 45 jaar geleden dat een ruiter nog twee jaar na elkaar met hetzelfde paard Belgisch kampioen kon worden. De laatste die hierin slaagde, was Patrick Rongé met White City in 1973 en 1974. 

Verlooy staat momenteel met Varoune (v. Verdi) op de eerste plaats met een totaal van nul strafpunten. Hij wordt op de voet gevolgd door Pieter Clemens die met Quintini (v. Quintender) de voorlopige tweede plaats voor zijn rekening neemt. Clemens werd vorig jaar ook al tweede achter Verlooy en de vraag is of dat de geschiedenis zich zal herhalen of dat Clemens er toch nog in zal slagen om over Verlooy te springen. Vast staat wel dat hij zich dan geen enkele fout kan permiteren. Verlooy kan in principe nog een tijdsfout krijgen, aangezien Clemens op 1,28 punten staat. Nicola Philippaerts volgt op de derde plaats met Zayado (v. Cayado) met een totaal van 1,6 strafpunten. De top drie ligt dus erg dicht bij elkaar en een springfout betekent meteen een terugval in het klassement. 

Yves Vanderhasselt staat er met Jeunesse (v. Eldorado vd Zeshoek) ook goed voor: hij staat op een totaal van 1,61 strafpunten. De merrie raakte dit weekend het hout nog niet aan maar kreeg wel één puntje voor tijd in de tweede ronde. Hetzelfde geldt voor Nathan Budd die met Cashpaid J&F (v. Casall) voorlopig op de vijfde plaats staat.

De eerste ronde zal om 14.05 van start gaan en zal live te volgen zijn via ClipMyHorse en RTBF. Sporza zal de finale morgen uitzenden.

Klik hier voor de voorlopige tussenstand