Guery en Decroix verzekeren Belgische overwinningen in Youngster Tour finales Oliva

Guery en Decroix verzekeren Belgische overwinningen in Youngster Tour finales Oliva

In Oliva staan vandaag heel wat finales van de Youngster Tour op het programma. De vijfjarigen waren als eerste aan de beurt. Gaetan Decroix reed Quality van het Heidehof (v. Echo van't Spieveld) naar de overwinning. Het duo liet het hout onaangeroerd en klokte af in 31,24 seconden. 

André Americo De Miranda en Chicharito (v. Cornet Obolensky) eindigden op de tweede plaats. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam en klokten af in 32,81 seconden. Lauren Curtis en Warrior's Noble Goddess vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 33,51 seconden. 

Voor Jake Ward (Catch China Drum vh Juxschot Z) en Jasmine Cain (Gedilia Z) was er respectievelijk een vierde en een vijfde plaats. 

Ook in de finale voor de 6-jarige paarden sprong er een Belg op het podium maar er was één man die domineerde: Christopher Smith. Hij nam zowel de eerste als de tweede plaats voor zijn rekening. Hij rekende op Messarado Blue om in 37,24 seconden een foutloze ronde te springen, wat hem de overwinning opleverde. Voor de tweede plaats rekende hij op Be Golden. Dit keer sprong hij een foutloze ronde in 37,31 seconden. Dominique Hendrickx werd de beste Belg op de derde plaats. Hij slaagde erin om Pepe LM (v. Dieu-Merci van T&L) foutloos rond te rijden in 38,90 seconden. 

Erika Lickhammer-Van Helmond (Koberlina TN) en Willem Greve (Kyrlanthe) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Jérome Guery kon zich op zijn beurt op de zesde plaats klasseren. Hij rekende op Kartouche (v. For Pleasure) om in 40,57 seconden een foutloze ronde te springen. 

Bij de 7-jarigen moest een barrage over de winnaar beslissen. 26 Combinaties kwamen aan de start van deze finale en dertien van hen slaagden erin om een foutloze basisronde te springen. Een druk gevulde barrage moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. Die winnaar werd opnieuw een Belg: Jerome Guery reed Tender Dreal Hero Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) foutloos rond in 42,89 seconden. 

Mikolaj Baranaksi reed op zijn beurt Juggle Baraka naar de tweede plaats. Ook zij lieten alle balken in de lepels en klokten af in 44,10 seconden. Bethanie Knight en Object of My Affection (v. Pilothago) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 49,57 seconden. 

Gaetan Decroix (Eden de Riverland) en Christoffer Lindenberg (Zanini Dk Z) vervolledigden de top vijf. Voor Dominique Hendrickx en Eroine des Forets (v. Canturo Bpois Margot) was er een tiende plek.

Klik hier voor alle resultaten