Fredricson: "De Spelen zouden het laatste grote kampioenschap voor All In geweest zijn"

Fredricson: "De Spelen zouden het laatste grote kampioenschap voor All In geweest zijn"

De Zweedse topruiter Peder Fredricson ziet met de afgelasting van de Olympische Spelen één van zijn belangrijkste doelen voor dit jaar in het water vallen. Voor hem is dit extra pijnlijk aangezien zijn toppaard H&M All In (v. Kashmir van Schuttershof) normaal gezien in Tokio zijn laatste groot kampioenschap zou rijden.

Fredricson geeft dan ook aan dit hij erg teleurgesteld was toen de Spelen werd uitgesteld: "Ik moet eerlijk zeggen dat het mij erg viel toen ik hoorde dat de Spelen waren uitgesteld. Ik had mijn schema voor dit jaar met All In rond de Spelen gebouwd. Hij had een tijd rust gehad en ik had mijn training met hem hervat met het oog op de wedstrijden die hij zou lopen. Of ik volgend jaar nog steeds op hem kan rekenen, kan ik nu niet voorspellen. Ik kan geen jaar vooruit kijken. Ik bekijk altijd welk 1m60-paard op het moment van een groot kampioenschap het best in vorm is, dat paard rijd ik dan tijdens dat kampioenschap. Als dat op dat moment All In is, zal ik hem uiteraard meenemen".

Toch kan Fredricson ook relativeren: "Er zijn ergere dingen dan wedstrijden die worden uitgesteld. Op dit moment zijn er mensen die het veel zwaarder hebben dan wij. Mijn grootste geluk is dat ik op het platteland woon en dat ik gewoon door kan gaan met werken. Ik breng momenteel ook meer tijd met mijn familie door dan normaal. Mijn leven is rustiger nu, ik heb meer tijd. Zo heb ik onder andere mijn hindernissen opnieuw geverfd aan ook de rijhal heel een opknapbeurt gekregen".