Frederic Vernaet schrijft de GP Qualifier op zijn naam in Sentower Park

Frederic Vernaet schrijft de GP Qualifier op zijn naam in Sentower Park

In het Sentower Park in Opglabeek werd zonet het hoogtepunt van de dag gesprongen: de CSI3* 1m50 GP Qualifier rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gereden werd. De top drie werd volledig bezet door België. Frederic Vernaet kroonde zichzelf tot winnaar. In het zadel van Born To Win Ap Z (v. Bentley van de Heffinck) wist hij foutloos te blijven in een tijd van 63,01 seconden. 

Bart Clarys was met 63,13 seconden net niet snel genoeg en mocht een tweede plaats noteren met Geste van de Vihta (v. Zirocco Blue) in een foutloze ronde. De top drie werd aangevuld door Gilles Thomas. Hij kon in het zadel van Luna van het Dennehof de balken in de lepels laten liggen met een tijd van 64,89 seconden. 

De Belgen waren goed in vorm vandaag, want ook de vierde plaats was voor België! Jeroen Appelen kon namelijk met Lunatique de Kwakenbeek (v. Cicero Z) de vierde plek bemachtigen. Hij bleef foutloos in een tijd van 65,78 seconden. De top vijf werd vervolledigd door Gerrit Nieberg en Blues d'Aveline CH (v. Baloussini) in 67,16 seconden.

Andere Belgische klasseringen vanavond waren voor Gilles Dunon en Donna Casalla de Poteau (v. Casall), Thomas de Wit met Tools Dw Z (v. Toulon) en Jeroen de Winter in het zadel van L'Innocence Van 'T Meulenhof (v. Diamant de Semilly). 

Klik hier voor de resulaten