Frédéric Vernaet is wederom beste Belg in hoofdnummer Opglabbeek

Frédéric Vernaet is wederom beste Belg in hoofdnummer Opglabbeek

Gisteren zorgde T&L-ruiter nog voor de beste Belgische uitslag in de GP-kwalificatie, vandaag is Frédéric Vernaet opnieuw de beste Belg in het hoofdnummer van het Sentower Park. 

Vernaet had deze keer de negenjarige Okina van de Bien, een dochter van Toulon, onder het zadel. In deze 1.45m rubriek rechtstreeks op tijd reed het duo naar de vijfde plaats. Hij was echter nog niet uitgereden want ook met Olivia vd Bisschop (v. Emerald van 't Ruytershof) zagen we Vernaet terug met een klassering, met twee tijdsfouten voor de negenjarige strandde hij op veertien. 

De Nederlanders steken hun aanwezigheid in het Sentower Park niet onder stoelen of banken. Wederom ging de overwinning naar onze Noorderburen, met winst voor Logan Fiechter. Op de rug van E Hoodstock Z, een Zangersheide ingeschreven ruin van Emerald, klokte hij op de snelste tijd af. Zijn landgenote Finn Boerekamp zette eveneens in op Belgische paardenkracht en volgde gezwind op twee in het zadel van de BWP'er Merlin van't Heike (v. Epleaser van T Heike). Ook de Franse Marie Hecart zette in op een Belgisch paard en reed met de Zangersheide merrie Cartouche vd Cumel Z (v. Contadoro van de Helle) naar het brons. 

Volledige uitslag