Francois Mathy Jr laat de Brabançonne klinken tijdens de 3* LR 1m45-rubriek van St. Tropez

Francois Mathy Jr laat de Brabançonne klinken tijdens de 3* LR 1m45-rubriek van St. Tropez
Op de Hubside Jumping in St. Tropez zijn ze vandaag alweer aan de vierde internationale wedstrijdweek begonnen. Het hoogtepunt van vandaag werd de 3* Longines Rankingproef over een hoogte van 1m45 die net verreden werd. De deelnemers kregen een twee fasen special-proef voorgeschoteld en in totaal konden veertien combinaties dubbel foutloos blijven. Francois Mathy Jr hield de Belgische eer torenhoog door naar de overwinning te springen. 

Winnen is altijd een geweldige prestatie, maar Francois Mathy Jr verdient toch extra credits voor deze eerste plaats. Hij moest het parcours namelijk als allereerste trotseren zonder ook maar een voorbeeld te kunnen zien. Hij had dus geen voordelige positie op de startlijst, maar dat weerhield hem er niet van om een pijlsnelle tijd neer te zetten. Met de SBS-hengst Casanova de L'Herse (v. Ugano Sitte) finishte hij in een tijd van 39,47 seconden en die tijd bleek onklopbaar. Zo waren zij de verdiende winnaars van deze rankingproef. 

Victor Bettendorf deed met de BWP-ruin Mr. Tac (v. Non Stop) wel nog een verdienstelijke poging. Zij vlogen door de finish in 39,69 seconden en dat was goed voor de tweede plaats. Emeric George en Calisco de Terlong (v. Mylord Carthago) de top drie af. 

De Amerikaanse Laura Kraut sprong met Calgary Tame (v. Old Chap Tame) net buiten het podium op de vierde plek. De top vijf werd vervolledigd door Margaux Rocuet en Dubai du Cedre (v. Baloubet du Rouet). 


CSI2* - 1m40 twee fasen special 

In de 1m40-rubriek kregen we een volledig Franse top drie. Thomas Lambert voerde met Thalie St. Loise (v. Cardero) de ranking aan, Hugo Breul (Copenhague Villa Rose) en Margaux Rocuet (Coolcream Berence) vervolledigden de top drie. 

Ook in deze proef hield Francois Mathy Jr de Belgische eer hoog. Met Classical de Kreisker (v. Ugobak des Baleines) eindigde hij op de zevende plaats na een dubbel foutloze omloop.


Klik hier voor alle uitslagen. 

Foto: Sportfot/Hubside Jumping