Filip De Wandel en Manhattan van't Leeuwerikenhof scoren in Kentucky. Proefwinst voor Amanda Derbyshire.

Filip De Wandel en Manhattan van't Leeuwerikenhof scoren in Kentucky. Proefwinst voor Amanda Derbyshire.

In Kentucky wordt er deze week opnieuw internationaal gesprongen. Op Amerikaanse bodem stond gisteren de hoofdrubriek van de internationale CSI3* 1.45m hoog gebouwd. Na afloop stelde Amanda Derbyshire zich op op de eerste plaats. De Britse won de rubriek met haar Cornwall BH.

"Hij is een heel voorzichtig paard, maar je mag niet te snel met hem gaan. Ik probeerde dus een vrij conservatief rondje met hem te plaatsen." vertelt de Britse na afloop. "Ik had twee paarden aan de start. Nadat ik mijn eerste ronde achter de rug had, dacht ik dat ik enorm snel was. Toch bleven verschillende combinaties mijn tijd verbeteren. Ik heb me er dan maar aan gewaagd en had het geluk dat er niet te veel korte wendingen op rechts waren..."

Op het podium volgde Santiago Lambre met Ive Tonet en Karel Cox' voormalige All In Horses Cava. Het podium werd afgewerkt door de Amerikaanse amazone, Lacey Gilbertson met Karlin van't Vennehof. De BWP-merrie komt uit de fokkerij van Jos Voeten en werd eerder aan de start gebracht door Gilles Thomas en Max Sebbrechts.

Net buiten het podium sprong Filip De Wandel met Manhattan Van't Leeuwerikenhof foutloos naar de zesde plek.  De zoon van Emerald komt uit de fokkerij van Andre Bruyland en werd eerder uitgebracht door Joy Demuynck.

bron: Phelps/Equnews