Farrington blijft overwiningen verzamelen in Spruce Meadows

De vrijdag van de Spruce Meadows 'Masters' begon met een tweede overwinning voor de voormalige nummer 1 van de wereldranglijst, Kent Farrington (USA), dit keer met Orafina (For Fashion x Canturo), een 9-jarige merrie, in de 1.50m KUBOTA CSI3* Grand Prix. Dit is de tweede opeenvolgende dag op de 'Masters' dat Farrington de eerste wedstrijd van de dag wint, waardoor hij met veel vertrouwen de wedstrijden van dit weekend ingaat - Farrington behaalde ook de eerste plaats met Austria 2 (Casall x Corrado I) in de TELUS Cup van donderdag.

Het parcours voor deze wedstrijd werd ontworpen door FEI-parcoursbouwer Leopoldo Palencios (VEN), en bestond uit 13 hindernissen en 16 springinspanningen, en een toegestane tijd van 84 seconden over een parcours van 545 m. Vijf atleten haalden de barrage: Natalie Dean (USA) op Maestro Vica v/d Ark (Lordanos x Heartbreaker), Mario Deslauriers (CAN) op Emerson (Eldorado vd Zeshoek x Berlin), Jordan Coyle (IRL) op Picador (Lupicor x Concorde), Nayel Nassar (EGY) op Oaks Redwood (ASB Conquistador x Verdi), en, natuurlijk, Kent Farrington op Orafina.

Met zo'n kleine groep die om de eerste plaats streden, was een foutloze ronde met een snelle tijd van cruciaal belang. Van de groep bleven er vier foutloos, waardoor het aan de tijd was om de klasseringen te bepalen. Nassar's 38,90 seconden was goed genoeg voor de derde plaats, met Coyle op de tweede plaats met 37,07 seconden, en Farrington die de overwinning pakte met 36,59 seconden.

Bron: Persbericht