Familie Spits schittert in Youngster Tour Lier

Familie Spits schittert in Youngster Tour Lier

In Lier ging de ochtend van start met twee rubrieken van de Youngster Tour. In de rubriek voor de 7-jarige paarden hield de familie Spits de Belgische eer hoog. Patrik Spits reed Essenar Donnie Darco (v. Amaretto Darco) naar de tweede plaats door in 63,22 seconden een foutloze ronde te springen voor Thibeau Spits en Delaya DH Z (v. Donckervoort) was er een derde plaats. Ook deze combinatie kon de nul behouden en klokte af in 64,33 seconden. 

Dan Kremer en Formidable GLN Z (v. Focus GLN) reden naar de overwinning. Zij konden een foutloze ronde achter hun naam noteren en klokten af in 61,13 seconden. Voor Kevin Jochems (Jannan Girl BH) en Bunoit Moeskops (Ofaline vh Haneweehof) was er een vierde en een vijfde plaats. Beide combinaties konden de nul behouden en klokten af in respectievelijk 64,34 en 64,78 seconden. 

Andere Belgische top tien klasseringen kwamen van Axel Vandoorne (Amiro B Z) en Brent Gaublomme (Zivago van het Bildeken Z).

Klik hier voor de resultaten

Bij de 5-jarige paarden was er een Belgische overwinning. Tom Sneppe reed Camille vd Lentakker Z (v. Comme Il Faut) foutloos rond in 58,72 seconden. Hiermee waren de overduidelijk de snelste. Arnaud Gaublomme en Tangele Cover Z (v. Tangelo vd Zuuthoeve) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij slaagden er eveneens in om een foutloze ronde achter hun naam te noteren en finishten in 63,12 seconden. Guy Janssens en Energy van't Breezerhof Z (v. Emerald van't Ruytershof) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 63,89 seconden. 

De top vijf werd vervolledigd door Dieter Laheyne (Qnokke de Muze) en Zoë van Houdt (Diamant Z). Zij sprongen foutloze rondes in respectievelijk 65,45 en 67,84 seconden. 

Pieter Boelens (Nobel van de Vrombautshoeve Z), Katja Haep (Clayboy) en Mathias Hazebroek (Dyon Stg Z) waren er ook top tien klasseringen. 

CSI1* 1m10

In het 1m10 tot slot was er ook een Belgische overwinning. Hierin reed Lisa Dechamps Safir des Champs Z (v. Shiroccodes Chaines) naar de overwinning door in 60,73 seconden een foutloze ronde te springen. Marie Julie Pascalle Cracco en Dune d'Hoogpoort (v. Calvaro) volgen op de tweede plaats. Zij slaagden er eveneens in om een foutloze ronde te springen in 68,71 seconden. Ruben Schelstraete vervolledigde de top drie. Hij reed Porsche vd Bisschop (v. Cornet Obolensky) foutloos rond in 72,63 seconden. 

Axel Vandoorne (Kiss Me Louise Z) en Dimitar Kyuchukov (Lamborghino) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor alle resultaten