Karin Donckers staat voorlopig derde in Arville

Gisteren stond alles in Arville in het teken van de cross-country! Het parcours was weer eens prachtig, met enkele zeer technische hindernissen en doorgangen maar met tevens enkele prachtige lange galoppades op gras. De bouw van de hindernissen was weer gesuperviseerd door de beroemde Willis Brothers, die ook de hindernissen van Badminton verzorgen.

Het commentaar van de internationale ruiters was heel positief : zij waarderen deze wedstrijd heel erg, vinden hem altijd goed georganiseerd en ook heel gezellig, maar ze vragen zich ook af waarom er niet meer internationale eventingruiters op af komen. Er mag zeker gezegd worden dat de cross van jaar tot jaar mooier wordt, met verschillende hindernissen die Arville ondertussen de nodige bekendheid hebben gegeven: de coffin, de splash, de Sky Jump, … maar, wat betreft originaliteit en verzorgdheid kan men zeker bijna alle hindernissen gaan aanhalen.

Omdat het weerbericht een flinke zomerse temperatuur voorspelde, was de snelheid in de drie niveaus en de lengte van de 1- en 3-ster naar beneden geschroefd. Maar kan niet anders gezegd dan dat alle paarden absoluut aantoonden ook in staat te zijn naar het zuiden van Europa te kunnen verhuizen. Er was dan ook geen enkel incident te vermelden.

In de CCI1* gaf de winnaar van de dressuur en schoonzoon van de gastheren van het Kasteel van Arville, Kai-Steffen Meier, jammergenoeg op tijdens de cross, om de weg vrij te laten voor de nummers 2 en 3 na de dressuur, François Lemière voor Frankrijk met Daniel del Impermeable en Karin Donckers voor België met Cunta Z. Op de derde plaats staat momenteel het nummer 6 na de dressuur, de Zwitserse Tamara Acklin met Kontiki CH.

In de CIC2* was er niet zoveel verandering in de top 5 na de dressuur, ware het niet dat de winnaar van de dressuur, onze landgenoot Vincent Martens, de cross niet uitreed. Deze reeks wordt momenteel aangevoerd door de Duitser Dirk Schrade met Mr Tomtom na een foutloze cross, gevolgd door Rob Everaert voor België met Etamoro van de Zelm met wat tijdsoverschreiding. Daags ervoor waren zij 3de en 2de na de dressuur. Om het lijstje af te maken, vinden we de Française Julie Bordenave op de 3de stek met Uranium de Louvière, na een 6de plaats na de dressuur en een foutloze cross.

In de CIC3* was er wel veel verandering na de cross, ook al omdat er 3 niet-starters waren, 5 opgaven en 2 geëlimineerden. In de huidige top 3 vinden we helemaal bovenaan de Fransman Sébastien Cavaillon met Sarah d’Argouges. Zij stonden 5de na de dressuur en reden 8 strafpunten bijéén in de cross. De tweede plaats is voor de Zwitserse Patrizia Attinger met Raumalpha, de winnaar van de dressuur, gevolgd door onze landgenote Karin Donckers met Gini ten Hunsel na een 7de plaats in de dressuur. Karin is momenteel de beste eventingruiter van België, en staat op de 7de plaats van de FEI Ranking.

Vandaag staat het laatste onderdeel van de wedstrijd op het programma, de jumping.