Eventing: Tim Price naar de overwinning

Eventing: Tim Price naar de overwinning

Afgelopen weekend werd er op CSI5* niveau eventing gereden. De Nieuw-Zeelander Tim Price reed met Falco (v. Cardenio) naar de overwinning in Pau. Zijn paard Falco debuteerde hier voor de eerste keer op vijfsterrenniveau. Het was een spannende springfinale waarbij zijn echtgenote Jonelle Price derde werd. Zij kon de top drie binnen rijden met Mc Claren (v. Clarimo). 

Tussen de twee Nieuw-Zeelanders in kon de Britt Tom McEwen op de tweede plek plaatsnemen. Dit kon hij doen met zijn Ierse merrie CHF Cooliser (v. Womanizer). Hij belandde op de 28ste plaats na het dressuur gedeelte maar kon zich goed opwerken in de andere disciplines. Tom McEwen kon deze CSI5* van Pau eerder al op zijn naam zetten in 2019. Ook voor McEwen zijn paard CHF Cooliser was dit een debuut in het vijf sterren circuit. 

In de Cross kon Tim Price foutloos blijven. Jonelle zakte door wat tijdfouten af naar een zesde plaats. Ook in het dressuurgedeelte was Price blij met zijn prestatie: "Natuurlijk ben ik erg blij met Falco, hij is ook een beginner op dit niveau, het is een plek waar we graag een beginner mee naartoe nemen omdat het ze veel kan leren en om te beginnen met een goede dressuur was een onverwachte wending die ik niet helemaal verwacht had."

In het showjumping gedeelte werden er wat brokken gemaakt. Maar Tim en Jonelle Price kwamen er vanaf met een tijdsfout. Wat hen dus beide naar een top 3 klassering bracht. "Hij is een beetje een showman dus ik had het geluk dat hij lekker ontspannen in de ring stond", aldus Tim Price. 

Voor Australië kon Kevin McNab met Scuderio 1918 A Best Friend (v. Albaran) naar een vierde plaats rijden. Frankrijk kon rekenen op een vijfde plaats onder leiding van Maxime Livio en Vitorio Du Montet (v. Lando). 

Klik hier voor de resultaten.