Evelyne Putters laat Belgisch volkslied klinken in eerste EK ronde Junioren

Evelyne Putters laat Belgisch volkslied klinken  in eerste EK ronde Junioren

Vandaag is in Vilamoura het Europees kampioenschap voor junioren van start gegaan. In de 1.40m eerste omloop wist Belgische amazone Evelyne Putters reeds vroeg in de proef de leiding te nemen. Putters hield de leiderspositie aan met haar Uith de Rotes (Calvaro F.C. x Jalisco B, fokker: M. Daniel Regnouard) en grijpt zo de leiding in het EK.

Als enige hield de amazone de chrono onder de 62 seconden en bleef zo Josephine Christian Jacobsen met Stoeterij Dorperheide's gefokte Dakar (Utrillo Z x Darco). De Franse amazone, Alice Laine volgde met Emerald Sitte (Nabab de Reve x Corland, fokker: Horse Of Belgium 99).



Net buiten het podium volgde Tom Wachman met H H Fireball (Number ONe d'Iso x Toulon) voor de Britse Ava Vernon met Jolie Fleur van de Noordheuvel (Cassini II x Tlaloc M).


Net buiten de top vijf loodste Tristan Guisson met Naturelle vh Legitahof Z (Nabab de Rêve x For Pleasure) naar de zesde plaats. Anthony Philippaerts volgde in de top tien op de negende plek met J'Adore van het Schaeck (Vagabond de la Pomme). Aurelia Guisson vervolledigde de top tien met No Limi vh Legita Hof z (Nabab de Rêve).