Evelyne Putters claimt brons in kleine GP van Knokke

Evelyne Putters claimt brons in kleine GP van Knokke

In de CSI* 1,30m Grand Prix van Knokke ging de overwinning weliswaar naar de Finse Maiju Mallat, de Belgische amazones bleven nooit ver weg. Evelyn Putters sprong met Laemi (Pumped Up Kicks) naar de derde plaats en ook Joy Demuynck belandde in de top vijf. 

QUICK RESULT

1. Maiju Mallat - Newton Alia Z
2. Jordan Kilkenny - Florida van Maarle
3. Evelyne Putters - Laemi


Maiju Mallat rekende op de Zangersheidemerrie Newton Alia Z (Nonplusultra) voor de overwinning. Die behaalde het duo in 48,42 seconden. De Ier Kilkenny volgde met Florida (Diarado) in 44,81 seconden met vier strafpunten. Ook Putters kreeg met Laemi een balkfout, al waren ze wel erg snel met een tijd van 45,65 seconden. 

Joy Demuynck finishte met Joy's Dreamgirl Leeuwerikenhof (Kashmir van Schuttershof) in 47,67 seconden, maar ook zij tikte een balk in het zand. Thierry Goffinet en Quincy (Quidam's Rubin) moesten het stellen met de zesde plaats na een uitsluiting in de barrage, Fabienne Daigneux-Lange en Fringant du Calvaire (Qody) eindigden als elfde. 

Showproef

De ludieke showproef werd gewonnen door Febe Abeels met Rebel DJ, een zoon van Calimero. In 29,34 seconden bewezen ze zich bijna twee seconden sneller dan Luna Moens en Q-Roos vh Koekoekshof (Bonjovi). Oscar Van den Berghe werd derde. 

Klik hier voor alle resultaten.