Europese eventing kampioene, Nicola Wilson breekt ruggenwervels na val tijdens Badminton Horse Trials

Europese eventing kampioene, Nicola Wilson breekt ruggenwervels na val tijdens Badminton Horse Trials

Nicola Wilson werd naar het Southmead Hospital in Bristol gebracht na haar val van JL Dublin op Badminton Horse Trials op zaterdag 7 mei, waar zij eerste zorg en aandacht heeft gekregen van het deskundige team. 


Nicola ligt op de intensive care en zal daar ongeveer de komende week blijven.  Ze is in staat zelfstandig te ademen en praat. Ze heeft geen hoofdletsel opgelopen. Er zijn verschillende breuken in de wervelkolom, maar deze zijn allemaal stabiel en vereisen geen chirurgische ingreep, maar zullen conservatief worden behandeld. Andere acute symptomen van het trauma worden op de intensive care behandeld door de specialisten in Southmead.

British Equestrian's Athlete Health Lead Ashleigh Wallace en Chief Medical Officer Anna-Louise Mackinnon hebben samengewerkt met Nicola's familie en het team in Southmead om ervoor te zorgen dat alle medische informatie volledig gedeeld wordt tussen de teams, zodat de zorg en de juiste ondersteuning geoptimaliseerd wordt.

Haar paard, JL Dublin, dat eigendom is van James en Jo Lambert en Deirdre Johnston, is nu terug op Nicola's basis in Yorkshire en zal door het team in de gaten worden gehouden, maar lijkt niets te hebben geleden van zijn val. Nicola, haar man Alastair en moeder Mary Tweddle willen het team in Southmead bedanken voor alles wat ze tot nu toe hebben gedaan. Ze voelen zich ongelooflijk gesteund door hun eventingfamilie en waarderen alle goede wensen en ontvangen berichten.


Bron: British Equestrian