Eugène Mathy : “Tot hiertoe lijkt de gemiddelde kwaliteit van paarden goed. Daarbij gaat alles ondanks het grote aantal paarden goed.”

Eugène Mathy : “Tot hiertoe lijkt de gemiddelde kwaliteit van paarden goed. Daarbij gaat alles ondanks het grote aantal paarden goed.”

Vandaag kwamen zowel de spring-als dressuurpaarden aan de start in Gesves. Als afsluiter sprong een eerste deel van de zevenjarigen hun eerste kwalificatie. Een globaal zicht bij de zevenjarigen is dus nog niet mogelijk. Morgen om 7.30 uur start het tweede deel voor de eerste selectie. Toch is Eugène Mathy alvast onder de indruk.

“Tot hiertoe lijkt de gemiddelde kwaliteit van paarden goed. Daarbij gaat alles ondanks het grote aantal paarden goed." Tot nu werd er steeds rond de 40% of meer foutloos gescoord, een mooi percentage.

Ook bij de dressuurpaarden ligt het niveau hoog, bevestigde Mariette Withages. “Ik vind de kwaliteit van de jonge paarden ieder jaar beter! We hadden dit jaar een nieuw selectietraject voor de jonge paarden in aanloop van het WK in Ermelo, en dat werkt goed. We kregen totaal geen klachten. Vergeet niet dat het moeilijk is voor ons om tegen die geweldige machines van onze noorderburen te concurreren (Nederland, Duitsland, Denemarken). Maar onze ruiters hebben goede prestaties gezet in Ermelo en dat zet zich voort in wat we op deze 1ste dag van het Kampioenschap hebben gezien. De paarden die naar Ermelo zijn geweest en die hier ook aan de start kwamen, kregen hier zowat dezelfde punten als daar, wat het bewijs is van een constante.