Estelle van Tricht zegeviert in 1* 1.30m van Bonheiden, Sebastien de Nys pakt winst in 1* 1.10m rubriek

Estelle van Tricht zegeviert in 1* 1.30m van Bonheiden, Sebastien de Nys pakt winst in 1* 1.10m rubriek

In de CSI1* 1.30m rubriek van Bonheiden was het Estelle van Tricht die vanavond de ereronde mocht leiden. Ze kreeg gezelschap op het podium van Chloe Vranken en Coline Brants. In deze twee fasen special proef bleven er een totaal van zeventien combinaties dubbel foutloos. Vervolgens was er in de 1* 1.10m proef ook een Belgische overwinning waar Sebastien de Nys voor kon zorgen. 


Estelle van Tricht eindigde met Ferra van den Bisschop (v. Vigo d’Arsouilles) helemaal bovenaan het klassement met een tijd van 32,12 seconden. Chloe Vranken zat van Tricht op de hielen maar bleek net niet snel genoeg te zijn. In het zadel van Cadiz M (v. Chippendale Z) snelde ze in 32,44 seconden naar de tweede plek. Coline Brants kon rekenen op Dynamiet (v. Gentleman) om de girlpower op het podium verder te zetten en eindigde in 33,32 seconden derde. 

Pieter Jan Anthonissen (Zerlin M) zorgde voor nog een vierde plaats. Annabel Adriaanssen (Ponyhof’s Ice Boy) eindigde vijfde. 

Tenslotte waren er nog andere Belgische klasseringen voor Steve Auwers (Pandora VG), wederom Chloe Vranken (Urfa du Poncel), Juliette Losfeld (Athina Louise Z) en Marion Kreevels (Modena J&F). 

Sebastien de Nys niet te kloppen in 1* 1.10m rubriek 

Sebastien de Nys kon rekenen op Farfan (v. Mr. Blue) om de te kloppen tijd neer te zetten van 27,77 seconden. Hiermee was hij sneller dan Kasper de Boeck die met Caracole Coutil (v. Jarnac) op de tweede plaats eindigde met een tijd van 28,88 seconden. Maxim Godecharle en Una Van't Lindenhof Z (v. Udarco Van Overis) vulden de top drie aan in 29,83 seconden. 

Plaatsen vier en vijf waren er nog voor Pauline Rome (Fleo des Fagots) en Ellen Anthonissen (Kira-L.A.). 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: © ACP Pantel