Endurance: Scoutingsdag Juniors

Endurance: Scoutingsdag Juniors


Recent informeerde de Paardensport Vlaanderen endurancecommissie haar leden over de nieuwe scoutingcel voor juniors en seniors. Deze cel heeft als taak het opsporen, ontdekken en begeleiden van opkomend talent met het doel om door te stromen tijdens nationale en internationale wedstrijden. De commissie voegt nu ook daad bij woord en organiseert voor het eerst de Scoutingsdag voor Juniors onder leiding van de Junior Coach Danny Droghini.


De scoutingsdag gaat door op zondag 2 mei 2021 te Zutendaal. Dit initiatief wordt gezien als een beoordelingsmoment en valt bijgevolg onder het protocol voor georganiseerde activiteiten buiten competitie en is HIER na te lezen. Deze scoutingsdag is een gratis initiatief en staat open voor endurance ruiters jonger dan 19 jaar die een lidmaatschap hebben bij Paardensport Vlaanderen (min. L01).

Gelieve de volgende maatregelen strikt in acht te nemen:

Gezien de huidige coronamaatregelen wordt het aantal deelnemers beperkt tot 10 ruiters. Elke ruiter mag vergezeld worden door maximum 1 ouder/begeleider. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar. Deze dag zal geheel outdoor plaatsvinden.

Wat houdt deze scoutingsdag precies in? Deze dag begint met een algemeen infomoment waarbij de doelen van elke junior worden besproken. Daarnaast wordt er ook info gegeven aan de ouder/begeleider van deze junior. Vervolgens wordt er een training voorzien van +/- 30km op het parcours van CEN Zutendaal met halverwege een grooming moment. Achteraf worden de paarden verzorgd en is er een individuele nabespreking voorzien.

Wil je graag tonen wat je kan? Schrijf je dan snel in via endurance@paardensport.vlaanderen. Inschrijven kan t.e.m. donderdag 29 april. Na inschrijving zal de ruiter een vragenlijst ontvangen waarbij informatie vergaard wordt over de ruiter en zijn/haar paard(en). Deze informatie zal verder besproken worden tijdens de scoutingsdag.