Emilie Docqier stopt als Nederlands bondscoach endurance

Emilie Docqier stopt als Nederlands bondscoach endurance

De Belgische toptrainer Emile Docquier heeft aangegeven te stoppen als bondscoach van de enduranceruiters van TeamNL. Docquier was bijna 10 jaar betrokken bij de Nederlandse endurancesport en heeft in de afgelopen jaren aan veel mooie successen, waaronder de eerste WK-medailles in de geschiedenis van de KNHS, bijgedragen.

Emile Docquier heeft na een groot aantal zeer succesvolle topsportjaren in de Nederlandse Endurance zijn functie als bondscoach beëindigd. Sinds begin 2011 is Emile Docquier betrokken bij de KNHS als bondscoach Endurance. Onder zijn leiding heeft de Nederlandse Endurancesport de grootste successen uit de historie gekend. Hoogtepunten waren daarbij het individuele zilver van Marijke Visser bij de jeugd, maar vooral tijdens het WK in 2014 in Frankrijk en het EK van 2015 in Samorin. Het Nederlandse team won onder leiding van Docquier twee maal team brons: in 2015 tijdens het EK en in 2016 tijdens het WK, beide malen in het Slowaakse Samorin. Docquier geeft als reden voor zijn vertrek aan dat de huidige structuur in de Nederlandse endurancesport te weinig bijdraagt aan Nederlandse successen in de topsport.

Naast zijn enorme bijdrage aan de topsport, heeft Docquier ook zeer veel energie geïnvesteerd in de toekomst. Met zijn typerende bevlogenheid en gastvrijheid heeft hij veel Nederlandse ruiters de kans gegeven ervaring op te doen in heuveltraining in de Belgische Ardennen en heeft hij zich voor senioren én jeugd ingezet om eigenaren te overtuigen hun paarden voor Nederlandse ruiters beschikbaar te stellen.

De KNHS is Emile Docquier veel dank verschuldigd voor zijn enorme gepassioneerde, maar bovenal ook belangeloze bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse endurancesport in Nederland en ontvangt daarvoor als erkenning de gouden KNHS speld. Deze zal i.v.m. de corona maatregelen op een later moment worden uitgereikt.

Bron: KNHS