Elite Cup: Van Lint, Wuyts en Leys kronen zichzelf tot koninginnen van Mechelen!

Elite Cup: Van Lint, Wuyts en Leys kronen zichzelf tot koninginnen van Mechelen!
Deze namiddag traden niet enkel de internationale dressuurruiters aan in Mechelen, ook de LRV-ruiters kregen de kans om hun kunnen te tonen in de New Years arena. In de finale van de Elite Cup kwamen te ruiters respectievelijk in niveau I, niveau II of niveau III van start én de amazones domineerden! 

In niveau I reed Kirina van Lint naar de overwinning. Zij reed haar Oldenburg merrie My Dream vh Aegroschot (v. Dreamboy) naar een totaalscore van 71,727%. Ze wist de jury unaniem te overtuigen: ze plaatsen haar allemaal op de eerste plaats. Van Lint scoorde erg hoog in haar overgangen en haar middendraf (8,5) en wist de jury ook met haar ritme, energie en elasticiteit de overtuigen. Voor haar choreografie, gebruik van de rijbaan en creativiteit scoorde ze gemiddeld 7,5. 

Macy Stalpaert en New-Wendy (v. Just Wimphof) namen de tweede plaats voor hun rekening met een totaalscore van 70,703%. Deze combinatie blonk uit in hun overgangen en middendraf. Ook hun zelf samengestelde choreografie kreeg van de jury een gemiddelde score van 7,5.

In niveau II reed Amber Wuyts naar de overwinning. Zij rekende op Infinity (v. Bailamos Biolley) om naar een totaalscore van 70,719% te rijden. Wuyts overtuigde de jury onder andere met haar overgangen, middendraf en contragalop. 

Esther Buellens en Whitney volgden op de tweede plaats. Whitney danste vandaag duidelijk met 'somebody who loved her' en dat werd door de jury vast en zeker gesmaakt. Hun choreografie kreeg van de jury maar liefst twee keer een score van 8. Ook voor muzikale interpretatie en muziekkeuze kreeg de combinatie een duim omhoog. 

Bette Leys maakte het lijstje met vrouwelijke winnaars van de dag compleet. Zij reed haar KWPN-ruin Impact (v. Delation) naar een totaalscore van 72,959%. Leys zette een schitterende uitgestrekte stap neer, waarvoor ze maar liefst twee keer een acht achter haar naam kreeg. Leys en Impact imponeerde ook met hun samenwerking, ritme en energie.

Liesl van Coppennolle en Fun van de Heernes eindigden op de tweede plaats. Zij sprokkelden een totaal van 72,834%. Zij werden onder andere reprezen om hun moeilijkheidsgraad, muzikale interpretatie en muziekkeuze en contragalop.

Klik hier voor alle resultaten