Elisa Strubbe laat Belgisch volkslied klinken in Knokke

Elisa Strubbe laat Belgisch volkslied klinken in Knokke

Deze ochtend startte het internationaal programma in Knokke reeds vroeg op. De West-Vlaamse amazone, en voormalige Queen van Mechelen, Elisa Strubbe startte de dag succesvol met een 1.40m eindzege. Samen met Mr. Quality Z (Mr. Blue) hield ze een Belgisch podium achter zich.

In de CSI2* 1.40m rubriek sprong Strubbe met haar 11-jarige Mr. Blue-zoon naar de winst in 62,38 seconden. Het paar verwees zo landgenoot, Vincent Lambrecht met de 10-jarige Vanda McLaren (Tiny Boy) naar de tweede plaats voor Anthony Philippaerts met onder het zadel de 8-jarige BWP-merrie, Orchidee Van Dorperheide (Elvis Ter Putte).


Net buiten het podium volgde Emiliano Liberati met de Kannan-merrie, Ellena de Rouhet voor Anthony Philippaerts. De Belg vervolledigde de top vijf op de rug van zijn 11-jarige KWPN-merrie, Gydine (Mylord Carthago). Ook Dimme D'Haese plaatste zich in de top acht. D'Haese loodste Next funky de Muze (Elvis ter Putte) met één springfout naar de achtste plek.


Familie Philippaerts viert feest


In de CSI3* 1.40m rechtstreeks op tijd kleurde het volledig podium internationaal. Francois Xavier Boudant sprong met Diamant de Riverland (Diamant de Semilly) naar de winst. Op enkele tienden van een seconde verschil volgde de Nederlandse Kim Emmen met onder het zadel de achtjarige Qi Dao NH (Douglas). 


Emmen was net geen drie seconden sneller dan België's Thibault Philippaerts. Philippaerts werkte zo de top drie af met de 10-jarige SF-ruin, Cap du Marais (Kannan*Gfe). Net buiten het podium plaatste ook Ludo Philippaerts zich in de top vijf. De levende legende sprong met Dhalida Diamant vd Krekebeke Z (Diamant de Semilly) foutloos naar de vijfde plek.


Alle uitslagen

F. © Elisa Strubbe / Datcha Invest