Eliah Pieters wint Grand Prix HGVBB

Eliah Pieters wint Grand Prix HGVBB

Naast het kampioenschap voor de Seniors, werden er afgelopen weekend op Stoeterij Mivaro nog verschillende andere rubrieken gesprongen. Eentje daarvan was de Grand Prix, waar er over een hoogte van 1m25 gesprongen werd. 35 combinaties kwamen aan de start en de winst ging naar Eliah Pieters. Hij rekende op Karnivale van't Klavershof (v. Nonstop) om in 30,55 seconden een foutloze ronde te springen. Hiermee bleef hij Danny van Es voor die met Zico Z op de tweede plaats eindigde. Van Es kon de nul behouden en finishte in 31,21 seconden. Het podium werd vervolledigd door Anouk De Proft. Zij rekende op Eleonore Blue (v. Mr. Blue) om in 32,67 seconden een foutloze ronde te springen. 

Voor Danny Van Es (Great Moviestart) en Anke De Breucker (Jargo van de Dornehoeve) was er respectievelijk een vierde en vijfde plaats. 

1m15 zondag

In het 1m15 op zondag reed Danny van Es naar de overwinning. Hij sprong een foutloze ronde in het zadel van Zico V en klokte af in 26,88 seconden. Hiermee bleef hij Toom Maes voor die zowel de tweede (Benita) als de derde (Chat Heart Z) mee naar huis nam. Hij finishte in respectievelijk 27,72 en 27,89 seconden. 

Ook de vierde en de vijfde plaats gingen naar dezelfde ruiter. Jean Jacques De Cock reed Kwality From Zellik (v. Malito de Reve) en Mirabelle From Zellik (v. Malito de Reve) respectievelijk naar de vierde en de vijfde plaats. 

1m15

Ook eerder op het weekend ging de overwinning in het 1m15 naar Danny van Es. Hij reed Go For It Ninohorse foutloos rond in 25,94 seconden. Hij was met deze tijd ruim 1,5 seconden sneller dan Bryan Dufresne en Aspasia van de Zuidhoek foutloos naar de finish in 27,05 seconden. Wout Dejaeghere en Hilton Lady vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 27,29 seconden. 

Tim De Saeger (Odelie van de Waterstraat) en Marijke Pops (Krack Z) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

1m10

In het 1m10 kroonde Marijke Pops zich tot winnares. Zij reed een foutloze tweede fase in het zadel van Camirez en finishte in 20,04 seconden. Danny van Es eindigde zowel op de tweede (Zico V) als op de derde (Noor C) plaats. 


Klik hier voor alle resultaten