Dubbele top 3 klassering voor Larissa Pauluis tijdens BK Zware Tour

Dubbele top 3 klassering voor Larissa Pauluis tijdens BK Zware Tour

Larissa Pauluis beleefde een zeer succesvolle avond in Lier. Tijdens het tweede onderdeel van het Belgisch Kampioenschap Zware Tour pakte ze de winst met Flambeau (73.362%) en met haar tweede troef First-Step Valentin behaalde ze een mooie derde plaats (71.192%) in de Grand Prix Special.

“Voor mijn gevoel was gisteren een van de beste Grand Prix proeven die ik tot nu toe met Flambeau heb gereden. Vandaag was Flambeau iets scherper en dat maakte het moeilijker om de proef zonder fouten door te komen. Het is jammer van de (grote) fouten die erin slopen, maar ik ben alsnog blij met hem. De scores gaan omhoog en hij ontwikkelt zich steeds beter, hij is vooral de afgelopen paar maanden heel erg vooruitgegaan. Ik denk dat ik nog een jaar nodig heb met hem en dat ik hem dan wel 100% voor elkaar heb zoals ik dat graag wil, en dat het dan echt een top Grand Prix paard is.”

 

Tweede troef

Pauluis heeft aan haar First-Step Valentin een hele fijne tweede troef in de Zware Tour. “Valentin deed het vandaag alweer een stuk beter dan gisteren. Hij laat zijn enorme kwaliteiten tot nu toe vooral thuis in de training zien, maar de proeven worden ook steeds beter. Ook hij heeft nog wat tijd nodig om te ontwikkelen en om meer focus te krijgen, wat als hengst zijnde voor hem niet altijd makkelijk is. Maar ook hij is voor mijn gevoel een belofte voor de toekomst.”

 

De derde plaats in de Grand prix Special ging vandaag naar Amandine Prevost en haar Quaterdance, deze combinatie behaalde een score van 71.915%. Morgen hebben de Zware Tour ruiters een rustdag, zondag bepalen zij met de Freestylede podiumplaatsen van het overall Belgisch Kampioenschap.


F. Digishots