Dries Van Dyck: "Ik heb al enkele rankingproeven kunnen springen en dat smaakt naar meer"

Dries Van Dyck: "Ik heb al enkele rankingproeven kunnen springen en dat smaakt naar meer"

Niet enkel topruiters zitten door de Coronacrisis aan huis gekluisterd, ook de jeugd werd door dit virus tot quarantaine verbannen. Daarom namen we contact op met enkele ruiters die het vorig jaar in het klassement van de Gouden Laars erg goed deden om te praten over hun toekomstplannen en met hen terug te blikken op het seizoen van vorig jaar".

"Nee ik had niet echt verwacht dat ik het eindklassement van de Gouden Laars zou winnen. Ik stond wel al een tijdje aan de leiding maar er was een erg sterk deelnemersveld. Ik wist dus dat er tijdens de finale nog van alles kon gebeuren. Het is natuurlijk super om zo ene klassement op je naar te kunnen schrijven", begint Van Dyck. "Het leuke aan de Gouden Laars vind ik dat je op de mooiste pistes van België kan rijden en dat alles erg professioneel omkaderd wordt. De jeugd staat centraal dus beter kan het het als een beginnende ruiter niet hebben".

"Het paard waar ik het klassement mee won is Eloma M. Ik heb het geluk gehad dat we haar op relatief jonge leeftijd ontdekt hebben en dat we samen zijn kunnen groeien naar het hoogste niveau. Eloma heeft ondertussen ook enkele rankingproeven gelopen en dat smaakt natuurlijk naar meer. Hoe ik mij nu bezig houdt? Vooral met mijn paarden. Ik doe mijn uiterste best om mijn paarden ook nu fit en gelukkig te houden en daar ben ik eigenlijk de hele dag mee bezig".