Dit zijn de aanpassingen voor de licenties in 2022

Dit zijn de aanpassingen voor de licenties in 2022

In deze onzekere periode geeft Paardensport Vlaanderen je extra tijd om je licentie te hernieuwen. Voor de leden 2021 loopt de huidige verzekering uitzonderlijk door tot en met 28 februari 2022. Dit is 1 maand langer dan voorgaande jaren. Van zodra je wenst deel te nemen of kandidaat bent voor een officiële wedstrijd dien je wel je wedstrijdlicentie in orde te brengen.


Krachtlijnen 2022:

Tarieven zijn voor de basis in de piramide goedkoper gemaakt:

  • De provinciale instaplicentie jumping t.e.m. 1m werd al verlaagd van 03 (€80) naar 02 (€50).
  • NIEUW! De provinciale instaplicentie dressuur t.e.m. niveau 1 wordt verlaagd van 03 (€80) naar 02 (€50)
  • NIEUW! De 04-licentie is afgeschaft. Voor de disciplines endurance, eventing, horseball, mennen en TREC betekent dat een verlaging van de licentie naar een 03 (€80 i.p.v. €130)
  • NIEUW! Er is geen instapdrempel meer voor het aanvragen van een licentie in 2022. Concreet betekent dit dat je geen bekwaamheidsattest, A-brevet of B-brevet dient voor te leggen bij een eerste aanvraag van een licentie. We blijven verder informeren en sensibiliseren.

Vanaf 3 januari 2022 kan je jouw licentie bij Paardensport Vlaanderen in orde brengen. In je licentie zit ook de basisverzekering inbegrepen. Beslis je in 2022 om recreatief te sporten of aan te sluiten als niet-sportend lid, breng dan je basislidmaatschap in orde bij je club, aangesloten bij Paardensport Vlaanderen. Met het basislidmaatschap ben je verzekerd tijdens alle clubactiviteiten (burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallenverzekering).

Naast het lidmaatschap zijn ook verzekeringsuitbreidingen mogelijk. Klik hier voor het overzicht van de verzekeringen. Via deze link kan je op zoek gaan naar een club bij jou in de buurt. 

Aandachtspunten

Registreer eerst jouw lidmaatschap bij een club, lid van Paardensport Vlaanderen. Clubs kunnen hiervoor een clubbijdrage vragen (ook bij een basislidmaatschap). Pas dan kan je online jouw wedstrijdlicentie hernieuwen via Equibel!

  • Het basislidmaatschap is altijd inbegrepen in jouw licentie.
  • Sportbeoefenaars kunnen tijdens het jaar een licentie verlagen. Dit op voorwaarde dat de licentie nog niet werd verhoogd én er nog niet werd gestart in 2022 op het niveau van de hogere licentie. Als je je licentie wil verlagen, stuur een mail naar licenties@paardensport.vlaanderen.
  • Sportbeoefenaars kunnen een licentie onbeperkt verhogen. Dit op voorwaarde dat de licentie nog niet werd verlaagd. Dit kan eenvoudig online via Equibel.
  • Het basislidmaatschap wordt niet terugbetaald.

 Wist je dat ...

… je best even alle facturatiegegevens controleert vooraleer je jouw licentie hernieuwt of je inschrijft voor een wedstrijd. Wij kunnen een factuur van een online hernieuwing niet aanpassen! Al jouw gegevens vind je terug op je profiel in Equibel. We baseren ons namelijk op deze gegevens om het prijzengeld uit te betalen en om de fiscale fiches op te maken.

… als je op jaarbasis €125 of meer prijzengeld wint, ontvang je een fiscale fiche. Deze fiche staat op naam van de rekeninghouder waarop het prijzengeld is overgeschreven. We versturen de fiscale fiche voor het prijzengeld 2021 in maart 2022.

Overzicht licenties. 

Bron: Paardensport Vlaanderen