Dieter Vermeiren laat alle concurrentie achter zich in de 1.45m Grote Prijs Kwalificatie

Dieter Vermeiren laat alle concurrentie achter zich in de 1.45m Grote Prijs Kwalificatie

In het Sentower Park in Opglabeek wist Dieter Vermeiren met Kingston Town 111 Z (v. Kashmir Van Schuttershof) naar de overwinning te rijden in de 2* 1.45m GP Kwalificatie! Met een snelle tijd van 65,87 seconden reed hij over de finish en liet zo alle concurrentie achter zich. 

Alexis Borron en Doligo de St Leger (v. Hooligan de Rosyl) reden in 66,82 seconden naar de tweede plaats. Brons was opnieuw voor België, daar zorge Brecht Goossens voor. Met Forgiven Z (v. For Passion d'Ive Z) stopte hij de klok op 69,62 seconden, goed voor een derde plaats op het podium. 

Lennert Hauschild (Caivano 3) reed naar een vierde plaats. Voor België kon Katja Haep (Chupalina 2) voor een vijfde plaats zorgen. 

Andere Belgische klasseringen waren voor Axel Vandoorne (Ma-Belle vh Eegdeken) en Nico Baerts (Mowgli du Sasiana). 

Klik hier voor de resultaten. 

Wat later op de avond werd ook de CSI2* 1.30m proef gereden. Ook daar konden de Belgen voor heel wat klasseringen zorgen: Axel Vandoorne (Mardinie), Dieter Vermeiren (Intouchable); Jill van Wesel (Nic Nac van het Bremenhof) en tot slot Coline Brats (Diamantina Z). 

Winst was daar voor Lennert Hauschild en Pride 16 (v. Pizarro) die 22,97 seconden nodig hadden in de tweede fase om een foutloze en snelle ronde te noteren. Anouk Kort reed naar een tweede plaats met Ichikawa (v. Bentley) in 23,40 seconden. Omer Karaevli en Hayley (v. London) namen de derde plaats voor hun rekening met een tijd van 24,01 seconden. 

Plaats vier en vijf waren voor Chloe Aston (Collezione Cesaro Delano) en Nathan Bull (Milton Van Vrijhern). 

Klik hier voor de resultaten.