De Peelbergen: Houben, Philippaerts, Jonkmans en Den Doelder springen in de prijzen

De Peelbergen: Houben, Philippaerts, Jonkmans en Den Doelder springen in de prijzen

In De Peelbergen wordt er dit weekend op CSI2* niveau gesprongen. De dag ging van start met een rubriek voor 7-jarige paarden en daarin verzekerde Niels Kersten een Nederlandse overwinning. Hij kon in het zadel van Thuur Z (v. Tyson) een foutloze ronde springen in 31,39 seconden. 

Hiermee bleef hij een ander Nederlands talent, Mans Thijssen, voor. Hij reed Joviality (v. Warrant) naar de tweede plaats door in 33,01 seconden een foutloze ronde te springen. Laurens Houben maakte de top drie compleet. Hij liet in het zadel van Embassy de Courcy (v. Vigo d'Arsouilles) alle balken in de lepels en finishte in 33,45 seconden.

Voor Margareth Eikner (Opalocka du Roton) en Nicolas Pedersen (Tailormade Chalou Sare) was er een vierde en vijfde plaats.

Marinus den Doelder eindigde net buiten de top vijf op de zesde plaats. Hij sprong een foutloze ronde in het zadel van Bliksem McQueen 111 Z (v. Bamako de Muze) en klokte af in 35,46 seconden. 

In het 1m40 was Houben eveneens de beste Belg. Dit keer zadelde hij Eurofighter EP (v. Warrant) om in 79,52 seconden foutloos naar de finish te rijden. Nicola Philippaerts eindigde zowel op de elfde (Mr Uno-K van't Kattenheye) als twaalfde (Moya vd Bisschop) plaats. Voor Patrick Jonkmans was er met Kamiel van het Langwater (v. Wiensender) een dertiende plek. 

Klik hier voor alle resultaten