De loting voor de dressuur wordt verricht op de ECCO FEI Wereldkampioenschappen

De loting voor de dressuur wordt verricht op de ECCO FEI Wereldkampioenschappen

Ten overstaan van de vele deelnemende landen chef d'Equipe' en teamstaf leidde de Deense grondjuryvoorzitter Susanne Baarup de loting voor de startvolgorde in de Grand Prix de Dressage op de ECCO FEI Wereldkampioenschappen.  


Baarup deelde de taak van het trekken van nummers en landen uit vooraf voorbereide schalen met technisch gedelegeerde Janet Lee Foy (USA). De loting bepaalt de startvolgorde in de teamwedstrijd die zaterdag en zondag wordt gehouden, Blue Hors FEI World Dressage Team Championship Grand Prix. 

De 'chef d'Equipe' van de nationale federaties die een aandeel hebben in de teamcompetitie hadden voorafgaand aan de loting de startvolgorde voor hun ruiters doorgegeven. In totaal hebben 19 landen een team op de startlijst staan hoewel drie landen slechts drie combinaties hebben, dit zijn Japan, Nieuw Zeeland en Noorwegen.  

Als er geen team is en een combinatie als individu start, wordt de loting verricht volgens de individuele rijdersrangschikking. Er zijn veel landen vertegenwoordigd in het startveld met twee rijdsters uit India en een rijdster uit ArmeniĆ«. De hoogst geklasseerde individuele ruiter is Yvonne Losos de MuƱoz met haar ruin Aquamarijn, die samen uitkomen voor de Dominicaanse Republiek. 

Japan, de olympische gastheer van vorig jaar, heeft de eerste startvolgorde onder de teams, terwijl de USA het laatste team zal zijn met olympische teammedaillewinnares Adrienne Lyle op haar hengst Salvino als teamanker. De regerend teamkampioenen Duitsland hebben hun startplaats als nummer 18 toegewezen gekregen. Zij sturen Fredric Wandres met zijn vos Duke of Britain als laatste ruiter naar het kampioenschap. 

Team volgorde 


1. Japan 


2. Nieuw-Zeeland 


3. Noorwegen 


4. Zwitserland 


5. Portugal 


6. Finland 


7. Oostenrijk 


8. Ierland 


9. Polen 


10. Frankrijk 


11. Spanje 


12. BelgiĆ« 


13. Groot BrittaniĆ« 


14. AustraliĆ« 


15. Nederland 


16. Denemarken 


17. Zweden  


18. Duitsland 


19. USA 


 


Link naar officiĆ«le startlijst 

https://results.hippodata.de/2022/2124/docs/s_d_herning_2022_gp.pdf  

Bron: Herning