Cyril Cools houdt Belgisch eer hoog in Small Grand Prix Sunshine Tour

Cyril Cools houdt Belgisch eer hoog in Small Grand Prix Sunshine Tour
De Sunshine Tour kende zonet haar hoogtepunt van de dag: de CSI4* Small Grand Prix. Er werd over een hoogte van 1m45 gesprongen. Zestien combinaties konden de nul behouden in het basisparcours. Een barrage met zestien moest dus uitsluitsel bieden. In die barrage was de Braziliaan Pedro Veniss de snelste. Hij kon in het zadel van Boeckmanns Lord Pezi Junior (v. Bockmann's Lord Pezi) een foutloze ronde achter zijn naam noteren in 31,35 seconden.

Hiermee was hij ruim een seconde sneller dan zijn landgenoot Carlos Eduardo Mota Ribas die in het zadel van Trix (v. Asterix E Z) de tweede plaats voor zijn rekening nam. Het duo liet het hout onaangeroerd en klokte af in 32,37 seconden. Edward Levy vervolledigde de top drie. Hij kon in het zadel van Broadway de Mormoulin (v. Kannan) een foutloze ronde springen en stopte de chrono na 32,49 seconden. 

Sophie Hinners (Hialita B) en Mariano Martinez Bastida (Elixir de Hus) vervolledigden de top vijf na foutloze barrages in respectievelijk 33,56 en 34,02 seconden.

De beste Belgische prestatie kwam van Cyril Cools. Hij kon het het zadel van Cloe GP Z (v. Corrdino) een snelle ronde achter zijn naam noteren maar eens springfout verwees hen naar de elfde plek.

Klik hier voor de resultaten