Cuypers domineert selectie JIM Masters

Gisteren stonden in Sentower Park de kwalificaties voor de JIM op het programma. De hoofdrubriek van de dag was een 1m20 rubriek voorbehouden aan scholieren en junioren.

Kyle Cuypers reed hier naar de winst. Hij rekende op Magic Lady van't Buxushof (v. Toulon) om in 26,50 seconden een foutloze ronde te springen. Hiermee bleef hij Clemence Coumont voor die met Cherisch Z (v. Caretano Z) op de tweede plaats eindigde. Zij konden eveneens de nul behouden en stopten de chrono na 28,02 seconden. Nikita van der Meerschen en Lady vh Molenhof Z (v. Lord Z) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 29,46 seconden.

Lise Desomviele (Nice de Muze) en Aline Braet (Memento van de Leeuwkant) eindigden op plaatsen vier en vijf.

1m10

In het 1m10 ging de overwinning naar Eyleen Smets. Zij sprong een foutloze ronde in het zadel van Gominka L (v. Numero Uno) en finishte in 26,53 seconden. Fleur Goorden en Babyspice (v. Big Star Jr K Z) volgden op de tweede plaats na een foutloze ronde in 33,21 seconden. Hanne Locquet en Flyer (v. Chello III Vdl) volgden op de derde plaats. Zij lieten het hout onaangeroerd en finishten in 33,89 seconden.

Juliette Hutsebaut (Cassara) en Febe Liekens (Ilja van de Vinusakker) volgden op plaatsen vier en vijf.

1m00 Seniors

In het 1m00 voor Seniors reed Jill van Wesel naar de overwinning. Zij rekende op Trebox Ballerina om in 26,07 seconden een foutloze ronde te springen. Stephanie Storms en Eir van de Tombeele (v. Clinton) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden een foutloze ronde springen en finishten in 27,13 seconden. Daphné Bouwens en Marcus Quintus (v. Carvallo BB) volgden op de derde plaats na een foutloze ronde in 27,49 seconden.

Francois van Uytsel (Falouche) en Olivier Delens (Cache Coeur Z) volgden op plaatsen vier en vijf.