CSI Lier: Naessens verzekert eerste Belgische overwinning van het weekend

CSI Lier: Naessens verzekert eerste Belgische overwinning van het weekend

In Lier wordt er dit weekend op CSI2* niveau gesprongen. Zonet kwamen de CSI2* ruiters voor het eerst in actie in een 1m35 rubriek waarin er in twee fases gesprongen werd. De overwinning ging naar Benny Naessens. Hij kon in het zadel van Mistral van de Vogelzang (v. Elvis Ter Putte) een foutloze ronde achter zijn naam noteren en klokte af in 29,89 seconden. 

Joe Clee reed Naima vd Bisschop (v. Echo van't Spieveld) naar de tweede plaats. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam en klokten af in 31,93 seconden. Philippe Vanderhasselt maakte het podium compleet. Hij reed Cristanna Z (v. Cardento) foutloos rond in 32,46 seconden. 

Voor Anouk Kort (Chovas AP Z) en Soren Pedersen (Tailormade Carem Sandy) was er een vierde en vijfde plaats. 

Andere Belgische klasseringen kwamen van Mathias Hazebroek (Gran Mamut), Tinne Vermeiren (Mochito van de Mishagen), Maxime Harmgenies (Lester), Jeroen De Winter (Karenina Z), Charline Vandergeeten (U De Quito de Baussy Z) en Claire Putters (High Fly Special).

Bij de 7-jarigen was de overwinning voor Augustin Covarrubias. Hij reed Juwel-Wish T (v. Kannan) foutloos naar de finish in 29,92 seconden. Guy Beyers en Of Passion van den Dael (v. For Passion d'Ive Z) zorgden voor de beste Belgische prestatie. Zij lieten alle balken in de lepels en klokten af in 30,29 seconden, voldoende voor de tweede plaats. Caro-Belle de Hornois en Oo Seven vd Molendreef (v. Jamal vd Heffinck) maakten het podium compleet. Zij sprongen een foutloze ronde in 30,60 seconden.

Voor Tinne Vermeiren (Tombola Z) en Celien Van Bylen (Diamantina Z) was er een vierde en vijfde plaats. 

Christophe Vanderhasselt (Thunatellie Z), Victoria Vilain (Iraly d'Argenteuil), Maxime Harmegnies (Otto vd Achterhoek) en Annelies Vorsselmans (Jolita) konden zich ook in de top tien klasseren. 

Bij de 5-jarige waren Cis Van Hiydonck (Prieeltje van St. Anneke) en Aaron Tijskens (Parel van de Tip) de beste Belgen. Ze eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten