Corona-blog met Thibaut Huyvaert: "Ik geloof echt in Babou De Laubry"

Corona-blog met Thibaut Huyvaert: "Ik geloof echt in Babou De Laubry"

Ook deze week geeft er weer iemand ons een inkijk in zijn/haar Corona leven. Deze week is het de beurt vaan Thibaut Huyvaert, stalruiter van Haras de Laubry. 

Dag Equnews,

07:30 In de ochtend kom ik aan op stal en ben ik blij de paarden weer te zien. Last van file op de baan heb ik niet, aangezien ik een appartement heb boven de stal. Lekker handig dus 🙂 Ik begin mijn materiaal klaar te leggen en zadel mijn eerste paard van de dag op. Babou De Laubry: een 7 jarige Bamako De Muze x Skippy II (Een paard waar ik heel hard in geloof). Eerst heb ik Babou een half uurtje dressuurmatig gewerkt. Nadien ben ik gaan draven op straat en tenslotte een wandeling gemaakt. (Variatie vind ik zeer belangrijk zeker in deze periode!)

Vandaag is het een feestdag, dus werken we maar een halve dag op stal Ik zadel mijn eerste 3 paarden zelf op Mijn groom Nucu petre is bezig met wat stallen proper te maken en al een aantal paarden in de wei en molen te zetten zodat op het einde van de dag alle paarden buiten komen.

Om 13:00 hebben we gedaan op stalIk heb 6 paarden kunnen rijden. Nucu en ik hebben samen nog even een 4 jarige gelongeerd dat langs één kant wat moeilijker was.

Hierna heb ik nog een paard van mezelf gereden daarna iets kleins gegeten want straks ga ik bij mijn vriendin (Lauren) barbecueën.

Tot morgen!