Cornelis, Vermeiren en Schepers starten op het podium in Sentower Park

Cornelis, Vermeiren en Schepers starten op het podium in Sentower Park

In Sentower Park ging een internationaal concours van start met twee rubrieken voor jonge paarden. Bij de 7- en 8-jarigen reed Matthew Sampson naar de overwinning. Hij reed Jacks O (v. I'm Special de Muze) foutloos naar de finish in 23,47 seconden. 

Dieter Vermeiren zorgde voor de beste Belgische prestatie. Hij rekende op Noblesse (v. i Am Moerhoeve's Star) om in 24,68 seconden naar de tweede plaats te rijden. David Will en Junior Kannan (v. Kannan) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 25,34 seconden. 

Ciaran Dreeling (Olympic Quality) en Leonie Peeters (Novastar AP) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor de resultaten

Bij de 6-jarigen reed Kelly Cornelis naar de overwinning. Zij kon in het zadel van Castella di Luna (v. Canturano) een foutloze ronde springen in 26,85 seconden. Pernille Tribler en P Diddy (v. Party Dance) volgden op de tweede plaats. Ook voor hen was er een tweede plaats in 30,33 seconden. Paulien Schepers en Jaloubet des Peupliers (v. Baloubet du Rouet) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 30,38 seconden. 

Mart-Sander Aaram nam de vierde (Adante) en vijfde (Chava Deux Z) plaats voor zijn rekening.

Klik hier voor de resultaten

In het 1m35 van de CSI3* competitie reden Gilles Dunon (Aurore Dlc Z), Olivier Philippaerts (Dagada des Grevis) en Elisa Strubbe (Thijssen Sr Z) naar Belgische klasseringen. De overwinning was voor Johanna Beckmann. Zij kon in het zadel van Esteval (v. Zavall VDL) een foutloze ronde springen in 29,89 seconden. Laureen Budde en Gosbodino 2 (v. Granni) volgden naar de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 29,99 seconden. Samuel Hutton en Mylord Lady (v. Mylord Carthago) vervolledigden het podium.

Klik hier voor de resultaten