Constant van Paesschen rijdt concurrentie aan diggelen in Grand Prix Oliva

Constant van Paesschen rijdt concurrentie aan diggelen in Grand Prix Oliva

In MET Oliva werd zonet de ontknoping van de eerste week van METII gesprongen: de Grand Prix van de CSI2* competitie. Tien combinaties slaagden erin om de nul te behouden in het basisparcours. Een barrage met tien moest dus uitsluitsel bieden. In die barrage trok Constant van Paesschen zijn goede vorm van de laatste dagen graag door: hij moest met Kannavara Z (v. Kannan) als laatste starter de ring in en maakte brandhout van de tijd van Angelica Augustsson Zanotelli, die tot dan toe aan de leiding had gestaan. Van Paesschen kon in het zadel van zijn 10-jarige Zangersheide merrie de nul behouden en klokte af in 40,66 seconden. 

Hierdoor moest Augustsson Zanotelli vrede nemen met de tweede plaats. In het zadel van Dyrka du Carry (v. Siryus de Bavoz) kon ze de nul behouden en klokte ze af in 41,36 seconden. Lorenzo de Luca en Denver de Talma (v. Vigo Cece) maakten de top drie compleet. De 11-jarige ruin kwam niet in de buurt van het hout en stopte de chrono na 42,70 seconden. 

Vincent Lambrecht kon zich met Catwalk Harry (v. Verdi TN) op de vierde plaats klasseren. Het duo noteerde een foutloze barrage achter hun naam in 43,38 seconden. Guillaume Foutrier en Top of the Bill 89 Z (v. Otangelo), een fokproduct van Nick Verlies, maakten de top vijf compleet.

Klik hier voor de resultaten