Christian Ahlmann en Dominator 2000 Z winnen nu ook LGCT Grand Prix Stockholm

Christian Ahlmann  en Dominator 2000 Z winnen nu ook LGCT Grand Prix Stockholm

Henrik von Eckermann won op vrijdag al de hoofdrubriek en voegde daar eerder vandaag ook al de Grand Prix-kwalificatie aan toe. Alle ogen van het lokaal publiek waren in de 1.60m LGCT Grand Prix dan ook op de Zweed gericht.

Samen met zijn BWP'er King Edward kwam Eckermann als laatste aan de start. De te kloppen prestatie was deze van Christian Ahlmann met de 12-jarige zoon van Diamant de Semilly, Dominator 2000 Z. Samen met de zoon van Diamant de Semilly won Ahlmann enkele weken terug nog de LGCT Grand Prix van Hamburg.

Eckermann finishte de chrono met zijn 12-jarige BWP-ruin en merkte de chrono stilstaan op 35,80 seconden, het paar strandde zo op de tweede plaats. Marcus Ehning volgde op de derde plaats met onder het zadel de 11-jarige zoon van Stakkato Gold, Stargold. De Duitser reed in zijn barrage foutloos door de eindmeet in 35,87 seconden.

Olympisch kampioen, Ben Maher strandde uiteindelijk naast het podium. Maher kwam na een lange pauze opnieuw aan de start met zijn Olympische troef, Explosion W (Chacco-Blue). Het paar verwees Elektric Blue P (Eldorado vd Zeshoek) naar de vijfde plaats.

Nog net binnen de prijzen strandde Abdel Said met Bandit Savoie (Qlassic Bois Margot) op de twaalfde plek.