CHIO Aachen: Net niet voor de Belgen, ze eindigen knap vierde in de Nations Cup

CHIO Aachen: Net niet voor de Belgen, ze eindigen knap vierde in de Nations Cup

Onze Belgen grepen net naast een top drie plaats in de Nations Cup. Met een totaal van 16 strafpunten eindigen ze knap vierde. 

De overwinning was voor het Amerikaanse team met een totaal van 4 strafpunten. Zweden werd tweede met 8 strafpunten, voor Frankrijk dat met 12 punten derde werd. 

Voor Amerika wist Brian Moggre met de 15-jarige Balou du Reventon (Cornet Obolensky) als enige een dubbele nulronde te presteren. Jessica Springsteen (Don Juan van de Donkhoeve) en Lucy Deslauriers (Hester) wisten met hen Belgisch gefokte paarden een foutloze eerste omloop te rijden, maar noteerden springfouten in de tweede ronde. Voor Laura Kraut en de 11-jarige Baloutinue was er een springfout in de eerste ronde en een foutloze tweede ronde.

De Zweden volgden op de tweede plek voor Frankrijk. De Belgische springduivels volgde net buiten het podium op de vierde plaats voor Nederland.

Voor België wisten enkel Jérome Guery met zijn gekeurde hengst, Quel Homme de Hus (Quidam de Revel) en Gregory Wathelet met de zoon van Calvados Z, Nevados S het totaal te beperken op één springfout. Niels Bruynseels sprong met de 13-jarige BWP-merrie, Ilusionata van 't Meulenhof telkens één balk uit de lepels terwijl Pieter Devos in het zadel van Claire Z tweemaal het schrapresultaat op naam kreeg.


Uitslag