Charlotte Fry: "Dit is de perfecte omgeving om mijn jonge paarden meer ervaring te laten opdoen"

Charlotte Fry: "Dit is de perfecte omgeving om mijn jonge paarden meer ervaring te laten opdoen"


Olympisch, Europees en Wereldkampioenschap medaillewinnaar en regerend Wereldkampioen: we hebben het natuurlijk over de Britse dressuurruiter Charlotte Fry! Ze is momenteel aan het werk te zien tijdens de CDI4* wedstrijd van Lier en vertelt ons waarom ze naar hier is afgezakt. 


"Voor mij is CDI Lier de perfecte omgeving om mijn jongere en minder ervaren paarden ervaring op te laten doen. Het is zo'n mooie locatie hier, ik houd er echt van.  Vooral omdat de stallen sinds twee jaar permanent gebouwd zijn, dat maakt het allemaal perfect."

We spraken Charlotte vlak na haar tweede overwinning met Jackson, in de Lichte Tour Inter I. Of ze tevreden was met haar rit? "Jackson was echt goed, de proef die we vandaag reden was al veel beter dan de vorige keer, dus ja, ik ben tevreden! Het was pas zijn tweede Inter I proef ooit, dus het is allemaal nog nieuw voor hem. Dit is waarschijnlijk ook de 'spannendste omgeving' waar hij ooit is geweest, maar hij ging er heel goed mee om. Hij was een beetje nerveus dus we hadden wat kleine foutjes, maar hij is zeker een paard voor de toekomst".

Jackson is een speciaal paard voor Charlotte. "Jackson is een beetje nerveus en hij moet een goede partnerschap hebben met zijn ruiter, dus hij is echt een éénpersoons paard. Als hij je eenmaal vertrouwt, geeft hij alles. Dat vind ik leuk aan hem. Hij is nog nieuw in de wedstrijden, maar het gaat heel goed, ik ben blij met zijn vooruitgang."

Bron: Belgian Dressage Event