Charlotte Fry breekt persoonlijk record op Wereldbeker Grand Prix Freestyle in Londen

Charlotte Fry breekt persoonlijk record op Wereldbeker Grand Prix Freestyle in Londen

Nadat de Britse dressuuramazone gisteren voor het eerst terug in de ring verscheen met Glamourdale (v. Lord Leatherdale) en zich geen betere terugkeer kon wensen, verbluffen ze vandaag nog maar eens IEDEREEN. Charlotte Fry verbrak haar persoonlijk record in de Freestyle. De volledige top vijf van gisteren werd vandaag herhaald. 


De Britse Gareth Hughes stond al snel bovenaan te pronken met een knappe score van 84,59% voor Classic Briolinca (v. Trento B). De combinaties die daarop volgden leken allen niet beter te kunnen doen. Maar dat was buiten Wereldkampioene Charlotte Fry gerekend. De amazone blies iedereen in Londen van zijn sokken en verbeterde zomaar even haar eigen persoonlijk record in de Freestyle. Met de prachtige zwarte hengst danste ze een score van maar liefst 90,995% bijeen. Een opvallende prestatie als je denkt dat ze haar record van 90,654% nog maar afgelopen zomer in Herning bijeen reed. 

De Duitse Ingrid Klimke, die als een van de laatste mocht aantreden werd voor haar optreden met Franziskus FRH (v. Fidertanz 2) beloond met het brons, nadat ze gisteren ook Fry en Hughes voor haar moest dulden. De Nederlandse combinatie bestaande uit Hans Peter Minderhoud en Glock's Dream Boy (v. Vivaldi) reed net als gisteren naar de vijfde plaats met een score van 79,305%. De Duitse Helen Langehanenberg werd opnieuw vierde met Annabelle (v. Conteur) nadat ze 82,135% toegewezen kregen. 

Voor België was Marc Peter Spahn ook weer van de partij. Zijn Kür met Elias (v. Jorn 430) kreeg een mooie score van 73,315% wat hen een dertiende plaats opleverde.

Volledige uitslag

F. ©: Van Olst Horses - Charlotte Fry