Charlotte Frederick: "Ik had eigenlijk mijn zinnen op het BK van de pony's gezet"

Charlotte Frederick: "Ik had eigenlijk mijn zinnen op het BK van de pony's gezet"

Normaal gezien had dit weekend het BK voor de jeugd in het Azelhof moeten plaatsvinden. Helaas besliste Corona daar anders over... Toch namen we contact op met de verschillende Belgisch kampioenen om met hen terug te blikken op hun overwinning van een jaar geleden. Vandaag is het de beurt aan Charlotte Frederick die zichzelf tot Belgisch kampioene bij de Children kroonde.

"Of dit mijn mooiste overwinning van het voorbije jaar was? Ja, zeker en vast! Ik kon enkel maar tevreden zijn met mijn paard Electron du Houssoit want hij maakte over het hele weekend geen enkele fout. Eigenlijk had ik vooral mijn zinnen op het BK met de pony's gezet maar dat is uiteindelijk anders uitgedraaid. Bij de pony's werd ik uiteindelijk vijfde wat natuurlijk ook een mooie prestatie was. Mijn overwinning in het BK van de Children was voor mij erg emotioneel omdat ze zo onverwacht was".

"Ik hoop nu vooral dat ik zo snel mogelijk van mijn resterende tijd bij de pony's kan genieten en dat wedstrijden zo snel mogelijk terug mogen doorgaan. Ik hoop ook op een leuk Juniorpaardje voor volgend jaar maar we zullen zien hoe de rest van het seizoen verloopt".